A aparut un nou tip de dependenta si nici nu suntem constienti de ea!

In medie, petrecem aproape 3 ore pe zi folosind telefonul mobil. Mai mult timp decat dedicam mancarii sau bauturii.

Sanatatea fizica si mentala poate fi afectata, pentru ca ajungem sa fim dependenti de telefoanele noastre inteligente.

Mai mult chiar, aplicatiile sunt gandite in asa fel incat ne “manipuleaza”. Vom da de mai multe ori “refresh” doar pentru a afla noutatile.

Vrem sa fim primii care afla cele mai noi glume, cele mai noi stiri si asa mai departe. Orice postam ne dorim sa fie apreciat. Sa interactionam cu cei din jur.

Apare un nou tip de dependenta

Dependenta de telefonul mobil este asemanatoare cu dependenta de jocurile de noroc. In creierul nostru sunt “eliberate” aceleasi substante “adictive”.

Ne pierdem mult mai usor concentrarea, invatam sa nu mai retinem tot ce vedem in jur.

Petrecand timp, zi de zi, pe platformele de socializare, realizam ca stim tot ce se poarta, se mananca sau se practica. Chiar daca nu suntem curiosi, suntem asaltati cu informatii “la moda”.

In mod subtil ne sunt influentate deciziile, fara macar sa constientizam acest aspect.

Socializarea este o parte importanta a vietii noastre. Nu putem trai singuri, asta este deja ce stim, nu mai avem nevoie de studii de specialitate.

Doar cand ne constientizam dependenta o putem si “trata”

Trebuie doar sa invatam sa spunem NU exceselor. Niciun fel de exces nu este bun pentru creierul nostru, pentru sanatate (de orice tip).

Atunci cand dedicam mai mult timp mediului online, fara sa fie nevoie de asta din punct de vedere profesional, avem o mare problema.

Daca o vom constientiza, putem sa o remediem. In caz contrar, intram intr-un cerc vicios din care nu vom mai iesi. Probabil doar cu ajutor de specialitate.

In curand vom ajunge sa trecem in randul dependentelor si pe cea de mediul online, aplicatii, si asa mai departe.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KaEHLZ