Adidas Stan Smith Boost si “Adidas vs Puma”

In urma cu 10 ani imi purtam cu mandrie prima pereche de Adidas Stan Smith, complet albi cu partea din spate verde. Probabil ii stiti si voi, clasicul si celebrul model.

Au rezistat cativa ani buni si au fost in topul preferintelor mele in acea perioada,  in materie de incaltaminte.

Prin anii ’70 Adidas lanseaza primii pantofi de tenis din piele, care primesc emblematicul nume de Stan Smith si care devin legendari.

Adidas Stan Smith Boost: pentru cei nostalgici

Citeam astazi ca au relansat Stan Smith oferindu-le o imagine “moderna” si incredibila prin talpa Boost. De ce afirm incredibila?

Pentru ca nu am ce sa reprosez acestui model de talpa. De fiecare data cand imi folosesc Boost-urile (asa le zic, indiferent de model) sunt fericit ca am facut aceasta alegere.

Sunt usori si comozi, ajutandu-ma atunci cand am multe drumuri de facut. Nu obosesc, nu imi solicit picioarele, ceea ce e ideal atunci cand mergem mult pe jos. Arata bine si pot fi purtati la diferite tinute.

“Adidas versus Puma”: un film care merita urmarit

Daca vreti sa intelegeti mai bine ce inseamna Adidas, cum a inceput totul si cum a evoluat, va recomand sa urmariti filmul “Adidas versus Puma” (an 2016). In limba germana numele filmului este mult mai complicat, dar daca cautati pe Imdb Adidas cu siguranta gasiti.

Un film care prezinta viata celor doi frati care au pornit de la zero si au cladit 3 imperii. De ce trei?

Adi (Adolf) si Rudi (Rudolf) Dassler incep prin anii ’20 sa fabrice pantofi speciali pentru sport. Adi era cel care ii producea, cel care isi dorea sa faca pantofii perfecti, cel care isi dorea ca cei mai buni sportivi din lume sa fie incaltati cu ceea ce crea.

Fratii Dassler reusesc sa creeze 3 imperii: Adidas, Puma si Arena

Rudi era omul de afaceri, cel care ii vindea si cel care gasea cele mai bune contracte. Afacerea lor a evoluat, ajungand cei mai buni din tara (Germania) si infruntand multe situatii “tensionate”, printre care si Cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Dupa razboi, cei doi frati incep sa nu se mai inteleaga. Ati ghicit! Femeile reusesc sa le bage “idei” in cap (exagerez!). Si astfel cei doi frati se separa, impart afacerea in doua. Partea lui Adi ramane Adidas si cea a lui Rudi Puma.

Copilul lui Adi, Horst Dassler (care ar fi putut fi al lui Rudi), va infiinta Arena. Asta e motivul pentru care am scris mai sus ca au cladit 3 imperii.

sursa imaginii: prinstscreen adidas.com