Aerul conditionat: cu el sau fara el in aceasta vara? Ce alegem?!

Astazi voiam sa scriu despre caldura de afara si implicit vedeta verii, aerul conditionat. Si, din pura curiozitate, caut sa vad ce am scris anul trecut despre acest subiect.

Ghici ce, in urma cu aproape un an, scriam tot despre asta. Semn ca, era caldura mare, mon cher. Va las sa cititi sfaturile utile pe care vi le ofeream pentru a infrunta canicula de afara.

In randurile de mai jos este tot despre caldura si aer conditionat.

Aerul conditionat: util, dar foarte periculos!

Stim deja ca AC-ul nu face bine sanatatii. Sunt prea putine unitati care sunt curatate periodic, asa cum ar trebui.

Din acest motiv in ele se dezvolta multe microorganisme iubitoare de umezeala, care apoi ajung in corpul nostru.

Nu e de mirare ca atat de multa lume e racita, cu temperaturi sau cu diferite alergii, chiar si atunci cand afara este foarte cald.

In plus, oscilatiile de temperatura nu sunt recomandate. Nu este in regula sa stai intr-o incapere in care temperatura este sub 20 de grade (sau in cel mai fericit caz 25 de grade) si apoi sa iesi la plus 30.

Aceste oscilatii nu ne fac deloc bine, deoarece corpul nostru are nevoie de timp pentru a se acomoda cu o noua temperatura. Iar noi il supunem la aceasta “tortura” zilnic, chiar de cateva ori pe zi.

Ce putem face?

Sa nu mai amintesc de faptul ca poluam planeta. Asta este deja ceva ce intereseaza un procent prea mic, poate nici 1% din populatia tarii noastre.

Tineti cont de faptul ca puteti opta pentru ventilatoare, draperii care sa nu permita razelor soarelui sa intre in locuinta, plante, dusuri cu apa calduta, prosoape umezite, ventilatoare.

Orice alte mijloace care sa va permita sa va mai racoriti cand stati in casa.

Stiu ca nu suntem productivi atunci cand e prea cald, asa cum stiu si ca ne punem in pericol sanatatea cand e prea rece.

Trebuie sa invatam sa mentinem un echilibru in tot ceea ce facem. Iar acest lucru este destul de dificil!