Afla cum a fost construita Piramida lui Kheops!

Nu cred ca exista om pe planeta noastra care sa nu-si fi pus, cel putin o data in viata, intrebarea: “Cum au fost construite piramidele?”.

Giza, Gizeh sau Piramida lui Kheops, Marea Piramida a Egiptului, cea mai veche si singura “supravietuitoare” din Cele 7 Minuni ale Lumii Vechi/Antice, a fost construita in Epoca Bronzului. In acea perioada nu exista tehnologie pentru a construi asa ceva, motiv care a sporit misterul din jurul piramidei.

Avand o inaltime de 146 metri (in prezent doar 138), Gizeh a fost cea mai mare dintre piramide. Pana in perioada Evului Mediu (mai exact pana la construirea Turnului Eiffel din Paris – in anul 1889) a fost si cea mai inalta constructie din lume realizata de catre oameni.

Recent a fost descoperit un papirus vechi, o barca ceremoniala si un sistem ingenios pentru apa

O bucata veche de papirus gasita in portul Wadi Al-Jarf a facut posibila intelegerea metodei de constructie a piramidei. Mister care “chinuia” omenirea in ultimele secole.

Bucata de papirus a fost scrisa de catre Merer, un supraveghetor peste 40 de muncitori de elita. Este explicat in detaliu cum bucatile de calcar au fost trimise in aval de Tura spre Giza, cum echipa sa a construit diguri si canale artificiale pentru a devia apa din Nil spre piramida.

Mii de muncitori calificati au transportat 170.000 de tone de calcar in barci de lemn, legate unele de altele cu sfori, de-a lungul Nilului, printr-un sistem special de canale cu apa care duceau spre un port interior (care ducea tocmai la baza piramidei).

Au fost descoperite dovezile unei cai navigabile subterane pierdute care ducea spre platoul piramidei.

Si astfel se explica cum blocuri de piatra care cantareau peste 2 tone au fost transportate cate 800 de kilometri pentru a construi mormantul faraonului Khufu (Kheops), in jurul anului 2600 (mai exact 2560) inainte de Hristos.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wX1Wm6