Ai picat testul?

Siguranta in trafic este din ce in ce mai scazuta in zilele noastre. Chiar daca stii sa controlezi masina, sa te incadrezi si sa respecti regulile “bunului simt”, exista foarte multe ocazii ca cineva sa intre in tine.

Si nu, nu sunt misogin sa afirm faptul ca va exista sansa sa te loveasca o masina condusa de o femeie! Din pacate avem suficiente “exemplare” masculine demne de toate injuraturile invatate “la usa cortului”.

Traim in secolul schimbarii si totul in jurul nostru se “deplaseaza” cu o viteza care uneori ne uimeste. Trebuie sa invatam sa tinem pasul cat de cat cu tot ce e nou, sa incercam sa evoluam si noi odata cu societatea.

In domeniul auto, la fel ca si in orice alt domeniu, regulile “jocului” se schimba periodic, in mare parte din dorinta de a imbunatati calitatea condusului si chiar mentalitatea conducatorilor auto.

Se incearca o “culturalizare” a tuturor conducatorilor auto, se incearca o modernizare si o fluidizare a traficului, eu cel putin asta sper sa fie intentia lor, intra aici pentru mai multe detalii.

Chiar daca nu detin permis auto de foarte multi ani s-au schimbat destul de multe reguli si uneori nu ai ocazia sa fii la curent cu tot ce este nou in domeniu.

Trebuie insa sa fii constient ca doar tu esti de vina cu faptul ca nu stii noile reguli, asa ca atunci cand vei primi amenda pentru ca nu semnalizezi corect sensul giratoriu sa nu te miri.

Nimeni nu iti cere sa retii expresii sofisticate sau sa inveti “mecanic”, trebuie doar sa stii esentialul si sa te descurci in fiecare situatie, indiferent de natura ei.

Este foarte usor sa injuri, sa claxonezi, sa fii grandoman si nepoliticos, sa iti arati puterea si frustrarile, este insa mai greu sa iti vezi linistit de drumul tau si sa incerci sa nu incurci traficul.

Daca analizezi un conducator auto poti spune multe despre omul care este in realitate; ca si exercitiu de imaginatie: de fiecare data cand merg cu un taximetrist sunt atent la gesturile si expresiile lui.

Procedand in acest fel la final realizez ca timpul a trecut mai usor, ma simt bine si imi pun “mintea la contributie”. Simplu, fara durere, doar placere!

Va doresc o zi linistita in trafic, fara incidente rutiere!