Alcoolul: cat de mult ne scurteaza viata?!

Alcoolul iti scurteaza viata. Cat de mult si in ce masura, depinde foarte mult de la o persoana la alta. La fel de important este si tipul de alcool consumat si cantitatea.

La nivel mondial exista foarte multe persoane dependente de alcool. Cu toate ca acestea sunt, in zilele noastre, puse in umbra de catre dependentii de droguri, exista.

Este foarte important sa stim ca nu doar viata celor care consuma alcool se schimba, ci si a oamenilor din jurul lor.

Alcoolul este distrugator de familii, uneori!

Nu cred ca exista familie in tara noastra in care sa nu fie cel putin o persoana care consuma alcool, mai mult decat este necesar. Fie ca e un bunic, un unchi sau un verisor.

Cu totii avem acel “alcoolic” in familie. Fie este unul haios, fie este unul care destrama familia. Depinde mult si de personalitatea acestuia sau de modul in care este tratat de catre cei din jur.

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca fiecare pahar de alcool consumat in plus ne poate scurta viata cu pana la jumatate de ora. Destul de mult, zic eu.

Teoretic 100 de grame de alcool pe saptamana ar fi cantitatea recomandata a fi maxima. Pe intelesul nostru, aproximativ 5 pahare de 175 mililitri de bere sau vin.

Fiecare om este diferit!

Bunica-miu a baut mai mult de atat pe zi, pe tot parcursul vietii. A murit la 70 si ceva de ani. Probabil ar fi trait dublu, daca ar fi sa tinem cont de acest studiu.

In ce masura ne scurteaza sau nu viata si cu cat, nu putem sti cu exactitate. Pentru ca este greu sa generalizezi, atunci cand fiecare persoana este diferita. Cert este ca trebuie sa ne gandim de doua ori atunci cand ducem si cel de-al saselea pahar la gura.

Pana la urma, de ce sa riscam?!

sursa imaginii: https://bit.ly/2IXH0Nt