Alege inteligent

In ultimii ani am invatat tot mai multe despre cum ar trebui sa arate casa perfecta, din punctul meu de vedere. Nu atat in ceea ce priveste aspectul, cat utilitatea.

De foarte multe ori oamenii iau decizii gresite pentru ca aleg aspectul in locul utilitatii sau confortului. Chiar si eu cad de foarte multe ori in aceasta capcana.

Pe vremea parintilor nostri lucrurile erau mai simple, nu prea aveai de unde alege, iar ceea ce gaseai era “calitate ruseasca”. In zilele noastre nu mai stii ce sa alegi si de unde, iar calitatea este “chinezeasca”.

Am foarte multi prieteni si cunosc destul de multe persoane care si-au construit de la zero o casa, iar sfatul lor este: nu fa asta daca nu esti pregatit! Trecand peste toata birocratia si lipsa banilor, chiar si doar alegerile pe care trebuie sa le facem sunt dificile.

Atunci cand incepeti o noua actiune de modernizare a locuintei, de imbunatatire, de construire sau poate faceti doar reparatii termopane, incercati sa va ganditi dinainte la toate.

Sa va dau un exemplu.

Daca vreti sa va schimbati geamul apartamentului/casei, o situatie destul de des intalnita, inercati sa tineti cont de toate aspectele.

Alegeti-va un geam care sa va ofere o buna izolare fonica si termica. Ganditi-va ca in felul acesta veti fi protejati si de caldura si de frig, dar si de zgomot. Nu faceti economie, alegeti materiale de calitate pentru ca nu veti face aceasta schimbare in fiecare an.

De asemenea nu optati pentru ceva ce se “poarta” doar anul acesta. Daca sunt la moda geamurile aurii incercati sa vedeti daca geamul auriu se potriveste cu restul casei sau cu gusturile voastre.

Alegeti pentru geam si o plasa pentru insecte, doar asa veti reusi sa tineti la distanta aceste frumoase si nedorite creaturi.

Nu uitati si de rulouri, sunt atat de utile pentru a va scapa de soarele nedorit, in plus va vor oferi intimitate si va vor securiza geamul.

Exemplele pot continua si pot fi adaptate, sper doar sa intelegeti ceea ce am vrut sa evidentiez. Orice modificare trebuie facuta in mod inteligent. Mult succes in tot ceea ce faceti!

sursa imaginii: gwynteatro.wordpress.com