Am permis

Toti posesorii unui permis de conducere stiu ce inseamna sa treci prin emotiile examenului auto, atat cel teoretic (adica scris), cat si cel practic (adica orasul). Chiar daca calitatea drumurilor sau indicatoarele rutiere din tara noastra nu s-au schimbat considerabil in ultimii ani, legislatia rutiera s-a modificat destul de mult. Astfel nu e de mirare ca an de an apar noi variante de chestionare auto, apar noi categorii de intrebari si noi provocari. Este foarte important sa stim cum sa acordam primul ajutor in cazul unui accident soldat cu victime, asa cum este foarte important si sa stim ce trebuie sa facem cand masina noastra se strica pe drum. Trebuie insa ca toate aceste intrebari sa fie formulate pe intelesul fiecarei persoane, indiferent de nivelul de intelegere al acesteia.

Ceea ce lasa locul a mai multe semne de intrebare este: de ce in ultimii ani numarul accidentelor si a greselilor petrecute in trafic se mareste? Testele sunt din ce in ce mai dificile, relatiile (adica „pilele”) nu mai functioneaza (cel putin nu in cazul examenului scris), atunci: de ce exista inca posesori ai unui permis de conducere care nu stiu sa acorde prioritate?! Fie modificarile legale se fac prea des, fie exista inca persoane care „tocesc” intrebarile fara sa inteleaga ca trebuie sa stii exact cum sa reactionezi in diferite situatii, fie exista prea multi oameni neatenti.

Nu trebuie sa uitati ca intrebarile din chestionare sunt formulate astfel incat ne ajuta in diferite situatii importante in trafic, ne pun in fata evenimentelor problematice care pot aparea atunci cand suntem conducator auto. Nu trebuie tratat cu superficialitate un examen auto, de acesta depinde foarte mult felul in care vom conduce in viitor, mai exact siguranta noastra in trafic. Inaintea examenului este important sa ne pregatim, sa rezolvam fiecare intrebare corect, sa repetam regulile de circulatie si sa le intelegem.

In ajutorul persoanelor care sustin un examen auto au venit si site-urile care ofera suport online doritorilor, site-uri pe care gasim toate intrebarile si raspunsurile dorite. Cu ajutorul acestora putem sa ne pregatim suficient de bine astfel incat sa nu avem probleme, putem gasi gratuit tot ceea ce ne intereseaza, in cel mai scurt timp posibil si din orice locatie. Daca te pregatesti teoretic foarte bine, atunci lectiile de condus vor fi mult mai usoare si singurul lucru de care trebuie sa tii cont va fi doar controlarea masinii (aspect care se invata doar prin practica prelungita, adica prin acumulare de experienta).