Amazing IOS 7

Intr-un final mult asteptatul sistem de operare iOS 7 pentru iPhone a fost prezentat in cadrul WWDC 2013, in urma cu 2 zile (10 iunie). Si astfel, dupa lungi asteptari, acest sistem de operare aduce utilizatorilor sai o lista destul de lunga de noi facilitati, facilitati pe care concurenta le ofera deja de aproape 2 ani (de prin 2011). Insa atunci cand vrei sa fii amazing trebuie sa astepti mai mult timp, sa iti doresti mai mult, sa te astepti la mai mult. Chiar daca aceste facilitati nu sunt revolutionare, datorita faptului ca au fost asteptate mai mult timp si au fost dorite, te bucuri chiar si de un „rahat” ambalat putin altfel.

Asadar, facilitatile amazing au reusit sa fie implementate intr-un final si pe noul sistem de operare, punand capat in acest fel unei lungi asteptari, ca mai toate lansarile acestei companii. Am folosit timp de o zi acest nou sistem de operare, nu sunt complet dezamagit, imi place mult cum arata per total. Este mai usor de folosit, mai intuitiv, iar iconitele in format vectorial ma duc cu gandul la viitor … poate un ecran hd?!
Nu sunt nici dezamagit insa nici uimit, am observat cateva mici avantaje, sa le numim atuuri, pe care nu le-am remarcat inca pe Android, poate ele exista insa eu inca nu le-am sesizat. Chiar daca cele mai multe dintre noile functii sunt „imprumutate” de pe platforma concurenta, si anume Android, nu trebuie sa fim uimiti deoarece se practica in acest domeniu: fiecare se inspira de unde poate pentru a ramane cu un pas in fata tuturor sau doar pentru a ramane pe placul publicului larg.

Cu siguranta varianta oficiala care va fi lansata pentru toata lumea in luna septembrie a acestui an va fi finisata, poate vor fi adaugate si cateva functii noi, nu de alta dar va veni alaturi de noul iPhone 5S pe care il asteptam sa fie amazing! Intr-un final, cu avantaje si dezavantaje, noul iOS 7 este mai bun, mai adaptat cerintelor actuale ale pietei, mai apropiat de ceea ce ofera concurenta in zilele noastre. Asadar, mai pe gustul „prostimii”.