Android e vulnerabil…

“Griparile” de tip malware, pe care din nefericire le cunoastem inca de cativa ani, constituie o problema pentru toate persoanele care folosesc o conexiune la internet. Initial acestea au aparut la PC-urile care foloseaua o conexiune la internet, iar in prezent ele s-au raspandit la tabletele si telefoanele inteligente (smartphone-uri). Aceste programe sunt rulate de persoane rau voitoare, care incearca cu sau fara acordul utilizatorului sa instaleze anumite aplicatii si scripturi care incetinesc sistemele acestuia si compromit identitatea si buna functionare.

Aflat in plina dezvoltare Android-ul (folosit pentru telefoanele inteligente si tablete) este foarte vulnerabil la probleme de securitate. Cel mai recent malware cu care se infrunta sisteme de operare de tip Android, se numeste “Not compatible”. Acesta se “deghizeaza” ca un update de securitate in momentul in care utilizatorul acceseaza anumite site-uri “cu probleme”. Momentan acesta nu este finalizat si inca necesita acordul utilizatorului pentru a fi instalat pe dispozitivele folosite, chiar daca pana acum s-a observat ca acesta nu afecteaza performanta, acest malware ar putea sa ajute “atacatorul” sa acceseze retelele private (VPN).

Un sfat pe care il ofer “in direct si in reluare” tuturor “Androizilor” este acela sa fie atenti cu CE descarca, nu toate update-urile sunt folositoare.