Anesteziile ne pot pune in pericol sanatatea “mintala”?!

Spune-mi cate operatii ai, ca sa-ti spun cine esti. Eh, poate credeti ca exagerez putin, dar nu e chiar asa. Anesteziile ne pot influenta memoria, iar in randurile de mai jos vom afla cum.

Daca ati avut pana acum vreo interventie chirurgicala, chiar si una “banala” din punct de vedere medical, stiti ca anestezia “se joaca” putin cu mintea ta. Mai exact, suntem drogati astfel incat creierul nostru sa “doarma” linistit cat timp medicii “isi fac de cap”.

Anesteziile sunt de mai multe tipuri, cu diferite substante, de lunga sau scurta durata. Ati observat probabil ca atunci cand te trezesti dintr-o anestezie ai tendinta sa “delirezi”, exagerezi.

Pentru ca nu mai functioneaza cum trebuie “filtrele” si esti exact ca si atunci cand esti beat sau drogat. Senzatia pe care o ai nu se compara cu nimic, este ceva ce depaseste, cred, si cele mai puternice droguri.

Din pacate, anesteziile totale pot lasa anumite “urme” pe creierul nostru. Mai exact, ne pot afecta memoria. Nu va speriati, nu vor fi majore, dar exista.

Anesteziile totale ne pot influenta memoria

A fost efectuat un studiu care a scos in evidenta faptul ca memoria de scurta durata este influentata. Cu cat perioada petrecuta sub anestezia toatala a fost mai lunga, cu atat subiectii studiului au manifestat si probleme de concentrare sau planificare.

Aceste schimbari sunt minore si nu putem inca sa le asociem direct cu anestezia. Dar exista riscul si e bine sa stim asta.

Nu cred ca s-a nascut persoana care sa-si doreasca sa fie operat. De regula operatiile apar atunci cand sunt necesare, pentru a ne prelungi sau imbunatati viata. Asa ca, indiferent de modul in care o anestezie totala ne va afecta memoria, tot vom apela la ea.

Asa cum imi vine greu sa cred ca cineva va spune “Nu!” unei operatii doar pentru ca exista o sansa ca memoria sau puterea de concentrare sa ii fie putin afectata. Sa fim seriosi!

sursa imaginii: http://bit.ly/2BTGik0