Animalele crescute cu antibiotice ne pot omori!

Pe vremea bunicilor nostri o simpla infectie in gat care se agrava putea duce la moarte. Era un fel de selectie naturala (ca si in cazul animalelor care traiesc in libertate), cele mai puternice exemplare supravietuiesc.

De cand au aparut antibioticele si de cand oamenii din toate categoriile sociale au acces la ele (sa nu uitam ca la inceput doar cei privilegiati isi puteau achizitiona arhicunoscuta Penicilina), moartea din infectii, bacterii, virusi nu mai este la ordinea zilei.

Evolutia antibioticelor!

Marea problema a zilelor noastre este faptul ca devenim tot mai rezistenti la antibiotice. Cu toate ca exista numeroase tipuri de antibiotice si cu toate ca medicina a evoluat foarte mult, de prea multe ori corpul nostru nu mai reactioneaza asa de bine la tratament.

O foarte mare problema in acest sens sta in carnea pe care o consumam, care este “dopata” de antibiotice.

Si astfel, zi de zi, fara sa stim, fara sa vrem si fara sa putem controla acest fenomen, consumam carne care are foarte mult antibiotic. Corpul nostru isi creste rezistenta spre aceste tratamente, iar atunci cand ajungem sa fim bolnavi este foarte greu sa ne mai vindecam.

Cei din industria cresterii animalelor pentru consum folosesc antibiotice chiar si pentru animalele sanatoase. Pentru ca in acest fel acestea cresc mai repede si nu se imbolnavesc.

Cum o industrie poate distruge omenirea!

Cand intr-o ferma sunt 1000 de porci unul langa altul, un simplu exemplar bolnav poate compromite intreaga ferma. Mai bine le dai antibiotice in mancare si in felul acesta ei vor fi sanatosi si vor creste mai repede. Profitul tau nu va fi compromis de … soarta!

Din nefericire, exista tari in care 80% din consumul total de antibiotice ajunge in sectorul animal. Va dati seama ce inseamna asta!?!

Cel mai rau scenariu, pe care oamenii de stiinta il prevad, este aparitia unei epidemii mortale, la nivel mondial.

Ce fel de tratament le vom aplica bolnavilor a caror rezistenta la antibiotice este deja marita doar pentru ca unii producatori de carne isi doresc profituri sigure si daca se poate uriase!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zKfSy5