Anul acesta de Paste nu vom face nimic. Pentru ca putem!

Unde mergi anul asta de Paste? Ai gasit destinatia perfecta?! Esti in cautare de idei?!

Pentru anul acesta nu am planificat nimic si probabil nu vom face ceva special. Pur si simplu pentru ca suntem obositi.

Va fi prima sarbatoare in care nu vom fi plecati undeva sau in care nu vom vizita ceva. Cel putin pana acum, asta am planuit.

Sa planuiesti sa nu faci nimic, e si asta un plan bun.

Gonim dintr-o parte-n alta!

Familiile noastre nu inteleg ca distanta mare dintre noi si ei ne oboseste. An de an sarbatorile importante, Pastele si Craciunul, sunt petrecute in familie.

Dar pentru noi asta este destul de dificil. Pentru ca trebuie sa ne alocam suficient timp, circa 2 sau 3 zile pentru fiecare locatie.

Cum arata de obicei o astfel de sarbatoare?

Plecare din Bucuresti si un drum de 350 km pana in Severin. Nu uitati, pe drumurile din tara noastra din perioada sarbatorilor. Adica aglomerate, pline de radare, gropi si fara autostrazi. Pentru ca … traim in Romania.

Apoi stat acolo, vizitat un bunic sau doi. Acum nu mai avem acolo bunici, asa ca am mai redus din numarul drumurilor “la tara”.

Paste …

De acolo urmeaza un drum de 300 de km pana la socrii. De regula drumul asta il facem tocmai in “ziua sfanta”, ca sa putem fi cu ambele familii.

Aici mai vizitam cate un bunic aflat la 200 de km departare. Dupa 2 zile ne asteapta un drum de intoarcere spre capitala de 450 km.

In toata goana asta de o saptamana, ca sa ajungem peste tot, pentru ca altfel am “uitat de unde am plecat”, nimeni nu se gandeste la noi.

Oare nu e obositor sa faci toate aceste drumuri? Nu cred ca am avut in cei aproape 12 ani de cand suntem impreuna 3 vizite din partea parintilor. Cu tot cu alea in care au avut drum spre noi cu “ceva treaba”.

Asa ca, nu stiu ce faceti voi anul asta de Paste, dar noi stam. Si presimt ca va fi una din cele mai frumoase sarbatori.