Apa de la robinet nu poate fi consumata

Imi amintesc ca in copilarie consumam apa de la robinet, cel putin in orasul nostru toata lumea “practica” aceasta “meserie”. Majoritatea nu ne permiteam sa consumam apa plata imbuteliata, era un fel de moft.

Pe masura ce anii au trecut, reteaua de apa a inceput sa se deterioreze si calitatea apei potabile de la robinet a scazut simtitor.

Calitatea apei de la robinet este scazuta in tara noastra

In prezent, in cele mai multe orase, in special in cele mari, trebuie sa fii curajos si cu un sistem digestiv puternic ca sa bei apa de la robinet.

Lucru care nu este tocmai normal, pentru ca in restul tarilor dezvoltate din Uniunea Europeana (exceptie facand Ungaria si Bulgaria care sunt in situatia Romaniei) apa potabila poate fi consumata cu incredere.

Probabil in concediile voastre prin alte tari ati obsevat ca puteti consuma apa plata direct de la robinet, la fel cum fac si cei care locuiesc acolo (localnicii).

Totul este posibil pentru ca acele tari si-au dezvoltat reteaua de apa astfel incat calitatea apei oferite sa fie corespunzatoare si sa nu reprezinte un factor de risc pentru cei care o consuma.

Exista posibilitatea sa ne aliniem la standarde europene

In tara noastra si in cele doua tari vecine care au aceeasi problema, s-a investit destul de mult in ultimii ani pentru a se rezolva aceasta situatie.

Cu toate ca s-au primit chiar si fonduri importante din partea Uniunii Europene, in cele mai multe zone, in continuare, apa nu poate fi consumata pentru ca reprezinta un risc pentru sanatate.

Ramane sa vedem daca se va schimba ceva si in tara noastra si daca vom reusi sa ajungem si noi la “nivel european”.

sursa imaginii: http://bit.ly/2h1YvzS