Apple 1000 miliarde $

Faptul ca Apple Inc. a cucerit incet, dar sigur intreaga lumea nu mai reprezinta o noutate. Daca estimarile Topeka Capital Markets se vor adeveri, in urmatoarele 12 luni actiunile Apple vor ajunge la 1001 dolari, o crestere de 62% fata de pretul curent. Aceasta crestere rapida se datoreaza noului tip de televizor, dar si a noului tip de iPhone care va functiona in retele wireless rapide. Iar daca luam in considerare faptul ca cea mai importanta retea wireless din China, China Mobile Ltd. va oferi serviciile iPhone, nici nu ar trebui sa ne mai miram cui se datoreaza aceasta crestere.

Asadar puternica companie ar putea fi prima care inregistreaza venituri de 1000 de miliarde de dolari (cel mai sigur in urmatorii 10 ani). Regretatul Steve Jobs a contribuit, chiar si prin moartea sa,  la cresterea actiuniilor cu peste 60% iar Tim Cook (directorul executiv al companiei) a stiut cum sa „fructifice” fiecare detaliu.

Sa fie aceasta promovare internationala, aceasta etalare a suprematiei, un motiv pentru a starni interesul „potentialilor cumparatori”? Sa inceapa un proces urias pentru vinderea actiunilor? Astept cu nerabdare urmatoarea miscare a „gigantului” pe care il tin in buzunar.