Apple vrea Tidal

Despre Tidal am auzit pentru prima data acum circa un an si de atunci am intrat ocazional sa ascult ceea ce nu gaseam in alta parte, cum ar fi albumul “Life of Pablo” al lui Kanye West.

Haideti sa aflam impreuna mai multe despre ce inseamna Tidal

In luna octombrie a anului 2014 compania Aspiro lanseaza Tidal in US, Marea Britanie si Canada, scandinavii demonstrand inca o data ca stiu ce inseamna muzica “de calitate”. Peste trei luni Tidal apare si in alte 5 tari europene: Irlanda, Finlanda, Belgia, Luxemburg si Olanda, reusind in acest fel sa castige oarecum “teren”.

La inceputul anului trecut (ianuarie 2015) compania Project Panther Ltd., detinuta de Shawn Corey Carter a.k.a Jay Z, cumpara Tidal pentru suma de 56,2 milioane dolari. Si astfel apare primul serviciu de streaming detinut de artisti, iar viziunea rapperului Jay-Z pentru o industrie muzicala mai buna incepe sa prinda contur.

Alaturi de Jay-Z ii vom regasi si pe urmatorii artisti: Beyonce, Alicia Keys, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj, Kanye West, TI, Prince (Odihneasca-se in Pace!), Usher, Calvin Harris, Chris Martin, Jack White, Daft Punk, J. Cole, Jason Aldean.

Tidal afacerea anului 2016

Combinatia dintre lossless audio si videoclipuri de inalta calitate, alaturi de faptul ca artistii muzicali si compozitorii primesc cel mai bun procentaj din vanzari, transforma Tidal intr-o afacere de succes a secolului nostru.

Prin acest nou website de music streaming Spotify si Pandora Radio, chiar si Apple Music, vor avea cu siguranta o concurenta importanta.

Exclusivitate si inalta calitate, cam asa arata Tidal in viziunea celor mai multi artisti. Nu e de mirare de ce cei de la Apple si-au manifestat intentia de a il cumpara!

Sunt foarte curios care va fi raspunsul oficial al artistilor, in special al lui Jay-Z. Dupa cum “istoria ne invata”, Jay-Z stie sa faca afaceri, facand din “nimic”, “tot”. Motiv pentru care aceasta promovare intensa a lui Tidal si aceasta asociere cu unii dintre cei mai influenti artisti ai momentului trebuie sa fie finalizata cu bine.

Pentru Apple Music Tidal poate reprezenta o concurenta nedorita, iar achizitionarea acestuia nu va face decat sa ii ajute in procesul de extindere. Cred ca aceasta va fi una dintre afacerile anului 2016! Voi ce ziceti?

sursa imaginii: tidal.com