Asigura-te atunci cand traversezi!

Am 30 de ani si inca nu pot sa inteleg de ce foarte multe persoane nu se asigura atunci cand traverseaza strada (fie ca e un loc marcat corespunzator, fie nu)!

Nu mai trebuie sa fim “paranoia” ca in vremurile comuniste cand parintii nostri ne insuflau doar teama atunci cand traversam: “Repede, repede, ca te calca masina!”. Saracii de noi, parca eram la un concurs de cros atunci cand soferii ne acordau prioritate pe trecerea de pietoni.

Atunci cand traversam, trebuie sa ne asiguram!

Dar nici sa trecem strada fara sa ne uitam stanga, dreapta, doar stanga sau doar dreapta, in functie de situatie. Pana la urma este vorba despre viata noastra! Oare de ce nu intelege toata lumea asta?

De ce considera foarte multi ca pe trecerea de pietoni devin Dumnezeu? Nu dragii mei, acolo este doar un fel de portal care va duce mai repede la Dumnezeu, daca nu va asigurati!

Sunt foarte multe situatii in care intre pieton si victima e doar o mica diferenta, poate chiar una de cateva secunde si de o fractiune de neatentie.

Ca si sofer, patesc foarte des acest lucru. Pur si simplu se arunca pe trecerea de pietoni, uneori cu o secunda inainte de a se face verde (daca trecerea e semaforizata).

In cazul in care eu, soferul, am trecut pe galben (sa zicem ca nu mai puteam opri in conditii de siguranta) si tu incepi sa traversezi in timp ce lumina rosie a semaforului tau mai este inca aprinsa, nu te gandesti ca in coliziunea dintre noi doi tu vei pierde?! Doua tone versus 70 de kilograme!

Exista situatii care ne pot pune viata in pericol!

Ce conteaza ca eu o sa te am pe constiinta toata viata? Ce mai conteaza asta pentru tine, care fie ramai cu sechele toata viata, fie nu mai ramai printre noi! Ce mai conteaza ca viata mea va fi distrusa? A ta nu va mai fi!

Te consoleaza gandul ca eu voi suferi?! Dar daca nu va fi asa!? Daca eu am relatii, cunostinte, pile? Daca eu pot sa motivez o boala care bla bla si daca eu scap basma curata si ma doare-n cot ca tu nu mai esti?! Daca ai murit degeaba ca si prostul?!

Nu mai bine iti rotesti capul ala plin de figuri in stanga si in dreapta inainte de a traversa? Nu mai bine te asiguri ca nu vine un dobitoc ca si mine si te loveste? Nu e mai simplu asa?!

Sa nu uitam, exista numeroase cazuri si situatii, numerosi oameni, atat la volan, cat si pe strada. Trebuie sa invatam ca si in cazul pietonilor se aplica regulile de conduita preventiva.

Hai sa gandim si apoi sa actionam! O viata fara incidente!

sursa imaginii: http://bit.ly/2tKAxNN