Astazi e despre Gik, un simplu vin albastru!

Cred ca sunt vreo sase ani de cand nu am mai consumat alcool, deloc. Sa nu va imaginati ca inainte as fi fost vreun alcoolic anonim, dar ocazional imi rasfatam papilele gustative cu putina tarie.

Nu am avut neaparat o bautura preferata. De fiecare data consumam ceea ce era, fie ca era bere, vin sau tarie. In acea perioada bauturile digestive nu erau la moda.

Nu aveam nici foarte multi bani, motiv pentru care cea mai des consumata bautura era berea. La zilele de nastere sau de nume ne mai rasfatam cu cate un vin, iar la petreceri cu tarie. Cam astea erau regulile noastre in acea perioada.

Astazi vreau sa va povestesc putin despre vinul albastru. Un produs care exista de mai bine de un an pe piata mondiala (mai exact din anul 2016), dar despre care (spre rusinea mea) eu citesc de abia astazi.

Despre vinul albastru Gik

Vinul albastru este cunoscut sub numele de Gik si a fost creat de catre un grup de tineri spanioli. Acestia au obtinut vinul prin amestecul unor struguri albi cu rosii si adaugand coloranti naturali.

Din cauza culorii sale si probabil si din cauza continutului redus de alcool, la inceput Uniunea Europeana nu a recunoscut vinul. In zilele noastre insa acesta a devenit popular, cautat si apreciat in lumea intreaga.

Intrand pe pagina oficiala a producatorilor observ ca o sticla de vin este undeva in jurul sumei de 10 euro. Depinde in ce cantitate cumparati. Asadar, nu este un vin pe care sa nu ni-l putem permite macar o data in viata, pentru o ocazie speciala si ca sa ne satisfacem curiozitatea ca am consumat un vin albastru.

Pe primul website gasit la noi in tara am vazut ca pretul unei sticle e undeva in jurul sumei de 65 de lei. O sa-l caut si in magazinele de specialitate pentru a vedea care este diferenta de pret.

sursa imaginii: http://bit.ly/2z7fpbL