Astazi este 1 Decembrie, “La Multi ani, Romania!”!

Astazi se cuvine sa scriem si chiar sa zicem “La multi ani, Romania!”. Este o zi de sarbatoare pentru toti romanii. Faptul ca cei mai multi au si un weekend prelungit, nu poate decat sa fie un motiv de bucurie in plus.

Ma incanta faptul ca aproape in toata tara ploua, ninge sau vremea este urata. Am scapat de gratarele atat de mult “asteptate”.

Daca o sa cautam pe internet sau intr-o carte de istorie (in cazul in care avem la indemana), o sa gasim mai multe informatii despre semnificatia acestei zile.

Data de 1 Decembrie 1918 marcheaza unirea Transilvaniei cu Romania. In cadrul Marii Adunari de la Alba-Iulia este votata aceasta unire, mai exact un singur stat national.

De-a lungul anilor romanii au sarbatorit Ziua Nationala la diferite date calendaristice. Intre anii 1866-1947 a fost data de 10 mai (zi dedicata regelui), apoi intre anii 1948-1989 a fost ziua de 23 august (perioada comunista). De abia din data de 31 iulie (publicata in Monitorul Oficial in 1 august) 1990 este data de 1 decembrie.

1 Decembrie: “La Multi Ani, Romania!”

Oriunde am fi, in tara sau peste hotare, orice am face, nu trebuie sa uitam ca suntem romani. Fie ca ne place sau nu, trebuie sa invatam ca este tara in care ne-am nascut si am crescut, singura tara pe care o putem numi “natala”.

Stiu ca nu avem ceea ce ne dorim, stiu ca lucrurile nu functioneaza asa cum ar trebui. Dar, daca lasam toate astea la o parte, macar pentru o zi, putem sa incercam sa fim mai buni.

Putem sa ne amintim de cei care si-au dat viata ca sa existam, ca si natiune. Putem sa ne amintim de bunicii sau strabunicii nostri care au luptat pentru ca noi sa traim o viata mai buna.

Nu va cer prea mult astazi. Incercati sa lasati negativismul la o parte si pentru o zi, sa fiti romani!

sursa imaginii: http://bit.ly/2BBgK8I