Astazi este despre Pele!

Numele lui este Edson Arantes do Nascimento, dar mai este cunoscut si ca: “Perla Neagra”, “Regele Fotbalului” sau pur si simplu “Regele”. Daca nu ati ghicit deja, este vorba despre Pele.

Pele este fotbalistul brazilian care a surprins o lume intreaga, fiind considerat cel mai mare jucator al tuturor timpurilor si detinand mai multe recorduri mondiale.

A fost desemnat “Jucatorul secolului”, a intrat in topul celor mai influenti 100 de oameni ai secolului XX, a intrat in Cartea Recordurilor cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei.

Pele, fotbalistul brazilian cunoscut si apreciat de o lume intreaga!

Pentru o perioada a fost si cel mai bine platit sportiv din lume, iar brazilienii il considera erou national (atat pentru performantele sportive, cat si pentru rolul jucat pe plan politic in combaterea saraciei).

Si-a inceput cariera la 15 ani, un an mai tarziu ajungand sa joace pentru echipa nationala a Braziliei. In timpul carierei a castigat 3 Campionate Mondiale, fiind si cel mai bun marcator la nivel mondial si golgheter-ul nationalei.

Informatii detaliate despre cariera si viata celebrului fotbalistului brazilian Pele gasiti pe wikipedia.

Curiozitati: a fost numit dupa inventatorul Thomas Edison, dar dintr-o eroare a ramas doar Edson (cei din familie ii ziceau “Dico” ).

Tot ce trebuie sa stiti despre Pele

Porecla de Pele a primit-o in timpul scolii, pentru ca nu putea pronunta corect numele fotbalistului sau preferat Vasco da Gama “Bile” si zicea “Pile”.

Tatal lui l-a invatat sa joace fotbal pentru ca era prea sarac pentru o educatie sportiva adecvata. In locul mingii foloseau fie sosete umplute cu ziare, fie fructe de grapefruit.

Va recomand si filmul “Pele: Birth of a Legend” (an 2016, nota imdb 7,3), film care va prezinta pe scurt cele mai importante aspecte din viata celebrului fotbalist brazilian.

sursa imaginii: http://bit.ly/1J5dEvz