Astazi este despre povesti nemuritoare. Cat sunt de importante?!

Nepotul meu a implinit 3 ani si devine din ce in ce mai haios. Copilaria ar trebui sa fie cea mai frumoasa perioada din viata noastra.

Din pacate, pentru multi dintre noi nu este chiar asa.

In timp ce stateam cu el am incercat sa-mi amintesc cateva povesti nemuritoare. Si am realizat ca nu stiu nicio poveste. Sau cel putin nu stiu sa o povestesc cap-coada.

Cat de important este sa stim povesti nemuritoare

Ca si copil, povestile sunt probabil una din cele mai frumoase experiente. Sunt refugiul intr-o lume fantastica, unde totul este posibil.

Povestile ii ajuta sa-si dezvolte imaginatia. Sa inteleaga care e diferenta dintre Bine si Rau. Sa inteleaga ca pot coopera chiar si cu cei care nu sunt semeni de-ai lor.

Ii invata ca speranta moare ultima si ca pot obtine tot ce isi doresc, daca sunt dedicati scopului.

Fiecare poveste trebuie sa fie neaparat una cu final fericit. Nu una in care sa existe pedepse sau alte lucruri negative.

Copilaria nu trebuie sa lipseasca. Copiii privati de aceasta parte a vietii se maturizeaza mai repede decat trebuie. Iar odata privati de aceasta parte a vietii nu vor mai putea sa o recupereze.

Incercati sa invatati sa le povestiti tot timpul copiilor povesti nemuritoare. Cele cu specific romanesc.

O parte importanta in evolutia noastra ca si adult

Privandu-i de aceasta bucurie nu veti face decat sa le rapiti o mare parte din inocenta si farmecul perioadei in care totul este posibil.

Mesajele pozitive, diferentele dintre Bine si Rau, increderea in umanitate, sunt valori pe care le vor invata chiar si din cea mai banala poveste cu un Fat Frumos si o Ileana Cosanzeana.

Alegeti sa fiti un model pentru copiii/nepotii sau pur si simplu pentru cei dragi voua. Nu repetati greselile pe care altii le-au facut cu voi.

Invatati sa daruiti, chiar si atunci cand pare ca nu merita atat de mult efort. Nu trebuie sa uitam ca la batranete copiii vor fi singura noastra doza de fericire.

sursa imaginii: https://bit.ly/2Lg7T41