Autostrazi…. Pauza

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a dat startul, in data de 01.04.2012, la licitatii in valoare aproximativa de 900 milioane euro, bani alocati pentru 97 km de autostrada, construibili in tara noastra.

Sectiunile prezentate la licitatie fac parte din Coridorul 4 si sunt impartite in tronsoane precum: Dumbrava – Ilie reprezentata prin lotul cu numarul 2 cu o lungime de 28,7 km suma alocata este de 247,9 milioane euro, lotul cu numarul 3 cu o lungime de 21,2 km iar suma aferenta este de 230,8 milioane euro si lotul cu numarul 4 cu o lungime de 22,2 km si valoarea pentru aceasta sectiune este de 240,1 milioane de euro.

In aceeasi data CNADNR a publicat si licitatia pentru lotul cu numarul 2 al autostrazi din vestul tarii, respectiv sectiunea Timisoara – Lugoj cu lungimea de 25,7 km si o valoare de 140,1 milioane euro.

Poate va intrebati de unde vin fondurile pentru aceste sectiuni de magistrale?! Banii provin din fonduri europene, la acestia se mai adauga si bani publici, capitol la care tara noastra sta foarte bine (ironic “vorbind”). Dar in acelasi timp investitia reprezinta un “must”, benefic atat noua cat si europenilor care vor sa ne traverseze tara.

Desigur tot in data de 1 a lunii in curs, au mai fost lansate si alte licitatii pentru studii de fezabilitate pentru diferite viitoare tronsoane, contracte care nu merita mentionate, deoarece sunt “indesate” la plezneala pentru a umple si alte buzunare.