Avem motive sa intram in panica?!

Tot mai multi analisti si specialisti, din diverse domenii, ne sperie cu ideea unei noi crize mondiale.

Conform acestora, se respecta si repeta “tiparul” (daca ar putea fi numit asa) din anul 2007; mai exact anul 2017 seamana foarte mult cu anul 2007.

Ceea ce se intampla la nivel mondial (din punct de vedere economic, financiar), ne “aminteste” de evolutia de dinainte de criza care a inceput in anul 2008.

Cum ne va afecta o criza economica?

Partea negativa la toate previziunile “apocaliptice”, este data de faptul ca economia actuala din tara noastra va fi mult mai puternic afectata de aceasta posibila viitoare criza.

Sper doar sa nu se suprapuna cu o posibila criza politica si/sau izbucnirea vreunui razboi prin Europa, Asia. Atunci chiar ca o sa avem destul de mari probleme, pe toate “fronturile”.

Ce am observat in ultimii doi ani (cu aproximatie) este faptul ca in capitala (si nu numai – cam in toate orasele mari) a “explodat” din nou piata imobiliara.

Pretul locuintelor a crescut destul de mult. Din ce am putut observa, strict la ceea ce se intampla in jurul meu, preturile au crescut cu circa 20-30%.

Puterea economica pare sa fie in crestere in tara noastra

Statiunile de pe litoral sunt din nou arhipline, la fel si statiunile de pe Valea Prahovei. Cluburile de noapte se dovedesc si ele a fi neincapatoare, market-urile si mall-urile sunt luate cu asalt in fiecare moment al zilei.

Pe scurt, puterea de cumparare a romanilor a crescut foarte mult, nu neaparat si nivelul de trai sau calitatea vietii.

Asa cum bine stim, romanul isi repeta greselile, oricat de mare ii va fi puterea financiara. Romanul nu va sti sa faca economii sau sa investeasca in ceva profitabil, pentru ca nu are educatia necesara.

Oricat de multi bani ar avea, romanul isi va “retrai” trecutul si greselile aferente acestuia si va fi “din nou” surprins de consecintele actiunilor sale.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wEfdj7