Bagajele sunt echivalentul sarbatorilor pentru noi. Dar pentru voi?

Cu toate ca sunt plecat de foarte multi ani de acasa, inca nu reusesc sa-mi fac bagajele in timp util.

Zicea la un moment dat M. ca pentru noi sarbatorile sunt un stres suplimentar. De ce? Pentru ca de regula Pastele sau Craciunul il petrecem in masina.

Avand familiile in judete diferite si locuind la o distanta destul de mare unii de altii, trebuie sa ne impartim putinul timp liber cat mai eficient. Asta inseamna ca in unii ani vom fi de Craciun intr-o parte, in altii in alta.

Cu siguranta auzim din ambele parti: “la noi nu ati mai stat de Craciun de nu stiu cat timp”. Ii linistim prin faptul ca in ziua de Craciun suntem cu ambele familii si cu niciuna.

Pentru ca de regula in ziua “magica” plecam de la unii la altii.

De Sarbatori suntem pe drumuri

Stiu ca pare cam nasol, asa si este, dar atat timp cat ii avem, buni sau rai, indiferent cum sunt, ne sunt familie. Si “familia nu o poti schimba”, o vorba care o sa ma bantuie toata viata.

Bun, sa revin la faimosul bagaj. Ce iei cu tine atunci cand esti plecat pentru minim 2 saptamani. Atunci cand ai o boala cronica, un caine si multe neamuri.

E horror, pe bune. Trebuie sa te gandesti la toate scenariile si sa incerci sa preconizezi ce se poate intampla. Esti si zgarcit, nu vrei sa cheltui bani inutil.

Pentru ca un prieten zicea ca oricum poti cumpara orice ai nevoie de oriunde. Stiu … dar daca tot ai lucrul respectiv, de ce sa-ti mai iei unul daca al tau exista si e functional.

Sper ca zgarcenia asta a noastra sa ne duca undeva, candva.

Bagajele ar trebui sa contina “de toate”

Deci bagajul trebuie sa contina haine (adecvate sezonului), nu prea multe. Incerc sa-mi iau 1-2 perechi de incaltaminte si dupa astea sa-mi fac “tinutele”, sa le zic asa.

Dupa haine clar urmeaza pastilele, injectia, produsele de igiena. Nu plecati fara periuta si dus bucal (daca folositi – daca nu, va recomand).

Cainele il las pe seama lui M., ea il pregateste. Are si el bagajelul lui, ca deh, e mare vedeta.

Ganditi-va tot timpul, mai ales in timpul sezonului rece sa aveti de toate la voi, in cazul in care drumul se blocheaza la un moment dat. Asta inseamna si apa si ceva mancare.