Balena albastra: jocul care promoveaza sinuciderea

Rusia este o tara puternica, din toate punctele de vedere. A fost si va ramane asa. O tara atat de puternica nu poate avea decat locuitori neinfricati, care sunt capabili de orice le trece prin cap (la propriu).

Cam asa a inceput si aceasta “isterie” provocata de un joc care are origini in Rusia si care a reusit sa omoare pana acum mai bine de 100 de tineri (doar in ultima jumatate de an).

Jocul se numeste “Balena Albastra” (Blue Whale) si presupune indeplinirea diferitelor “sarcini” pe care le primesti de la “administrator”.

Balena Albastra sau Blue Whale un joc extrem de periculos

In fiecare zi din cele 50 vei avea de indeplinit o misiune, toate sunt de tipul celor pe care nu ai avea curaj sa le faci in viata de zi cu zi. Pentru ca admin-ul sa stie ca ai indeplinit cu succes misiunea, trebuie sa ii trimiti o poza cu tine ducand-o la final.

Bine de stiut: exista o teorie conform careia balenele albastre aleg voluntar sa moara “esuand” pe plaja, motiv care a determinat numele acestui periculos joc.

Cel care a avut “geniala” idee a acestui joc se numeste Filip (Philipp) Budeikin (21 ani) si a fost deja arestat (la finalul lunii trecute – februarie), fiind responsabil de moartea a mai multor persoane cu varste “fragede”.

Jocul provocarilor online care duc spre sinucidere

Lantul sinuciderilor in randul tinerilor a ajuns si pe plan european, mai multe tari incepand sa emita avertisment pentru a face cunoscuta periculozitatea acestui joc.

Este important sa invatam sa ne depasim temerile, limitele, inca din copilarie. In acest fel vom deveni un adult puternic, care stie sa se controleze si care e dispus sa faca totul pentru a-si atinge scopurile.

Nu este insa normal ca o persoana care nu te cunoaste si careia nu-i pasa de tine sa incerce sa te forteze spre aceste limite. Adolescentii sunt vulnerabili, nu ne putem juca cu mintea lor care trece prin schimbari majore de la o zi la alta.

Balena Albastra a crea numeroase victime in randul adolescentilor

Cu toate ca este exceptional faptul ca suntem doar la un click distanta de orice ne dorim sa aflam, vedem, facem, este periculos pentru tinerii aflati la inceput de drum.

Balena Albastra este un joc online care promoveaza sinuciderea, nu un joc care ne ajuta sa devenim mai buni, mai puternici. Nu uitati asta!

sursa imaginii: nationalgeografic.com.au