Banii aduc fericirea! Sau?

Cu totii ne dorim mai multi bani, indiferent prin ce metoda ii obtinem. Daca vorbim de salariu cu totii ne dorim sa castigam cat mai multi bani, fie ca e vorba de a castiga la loto sau de o mostenire neasteptata, cu siguranta ne dorim mai multi bani.

Dar toate trebuie sa aiba un sens, adica nu ne dorim bani doar pentru a ii avea, ci vrem ca acestia sa ne ofere o viata mai buna, altfel spus sa ne faca fericiti.

Insa cat de multi? Care este suma necesara pentru a fi fericit?

Un studiu recent realizat de Angus Deaton si de Daniel Kahneman, ne dezvaluie suma magica si anume 75.000 dolari pe an. Aceasta este suma care ne-ar face fericiti, este o suma anuala care ne-ar indeplini dorintele si ne-ar sustine un trai perfect. Orice crestere peste suma relatata se va reflecta la nivelul realizarii profesionale. Aceasta ar insemna ca miliardarii se simt mai fericiti, dar nu sunt, sunt doar mai impliniti din punct de vedere profesional, nicidecum mai fericiti.

Suma bineinteles ca variaza de la o locatie la alta, daca locuiesti intr-un oras extrem de  scump cum ar fi New York, cu siguranta suma nu iti va oferi aceleasi beneficii pe care ti le va oferi intr-un oras ca…Bucuresti.