BMW Zagota

Am atasat cateva imagini superbe cu un unic BMW Zagota, creat special pentru concursul de frumusete care cuprinde masinile din Europa, numit “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”. Probabil numele italienesc va duce cu gandul ca este “hostat” (gazduit) in Italia, insa nu oriunde, ci in una dintre cele mai spectaculoase si luxoase zone din Italia, respectiv zona Lacului Como.

Sponsor in acest an al concursului fiind BMW, a fost un prilej aparte pentru a colabora cu un designer extern stafului cu care se lucreaza de obicei (lucru care s-a intamplat destul de rar de-a lungul istoriei). Astfel s-a nascut Zagota, un superb coupe care te incanta prin liniile fine si curbele largi.

Desenat pe platforma actualului Z4, cu o grila a radiatorului tipica BMW insa cu insertii numeroase in aceasta avand forma literei Z, exceleaza prin design si bineinteles performante.

Desi a fost proiectat un singur exemplar, acesta este perfect functional, testat pe pistele bavarezilor si inmatriculat pentru a se putea circula cu el.

Cand va aparea un seic sau un colectionar distins, dispus sa il achizitioneze, inca nu stim, insa nu cred ca va dura foarte mult!