Bradul de Craciun: un simbol care inca face rau planetei

Bradul de Craciun este simbolul sarbatorilor de iarna. Ne bucuram sa-l avem in casa si ne pare rau sa renuntam la el.

In fiecare an “spiritul” celor mai asteptate sarbatori este dat si de mirosul de brad din casa, dar si de globurile si de luminitele acestuia.

Din acest motiv, in intreaga lume exista aceasta “isterie” generata de cautarea bradului perfect.

Unii s-au resemnat si, cu gandul la viitor, au optat pentru brazii artificiali. Daca aloci o suma ceva mai mare de bani poti avea un brad artificial foarte frumos, care sa para real.

Insa cei mai multi nu pot renunta pur si simplu la aceasta traditie si an de an aleg un brad, in detrimentul naturii.\

Incearca sa tratezi cu respect natura si implicit bradul

Exista posibilitatea sa incercam sa plantam cate un pom in fiecare an. In acest fel faptul ca am “folosit” un brad poate sa fie echilibrat prin noua sansa la “viata” oferita naturii.

Este si recomandarea mea, pentru cei care-si doresc sa aiba si psihicul si sufletul in armonie.

Se pare ca ar exista o solutie pentru viitorul apropiat, si anume reciclarea brazilor folositi de Craciun. Se poate face vopsea, produse pentru curatat, apa de gura si indulcitori naturali prin descompunerea acelor de brad.

Avem si brad natural de sarbatori si mai apoi nu mai “poluam” planeta, pentru ca dezintegrarea acelor de brad este un proces de durata care emite gaze cu efect de sera.

Alege ca tot ce faci in viata sa fie in echilibru

O veste buna, dupa cum scriam si in randurile de mai sus, care ar putea fi incadrata cu usurinta in categoria “faptelor bune”.

Merita sa incercam sa facem tot ce putem si tine de noi in a ajuta planeta. Trebuie sa invatam ca atunci cand facem rau, un bine este necesar, pentru a echilibra balanta.

Nu schimbam viata planetei cu un singur si simplu gest, dar cu siguranta mai multe astfel de gesturi vor face diferenta.

Daca poti, de ce nu! Nu-i asa?!