Bucurestiul meu iubit, sigur te-am gasit! Uite rima ce-a iesit!

Sa nu zicem ca nu e si Bucurestiul in topul clasamentelor europene. Cred ca hastag-ul #safebucuresti sau #visitbucuresti ar merge de minune in acest context.

Ca sa fim putin “rauti” (vorba lui M.), ar merge mai bine hashtag-ul #savebucuresti. Ca la ce ne asteapta in viitorul apropiat, vai de chilotii nostri.

Traim intr-un oras sigur, sa nu ne mire asta!

Sa revenim la capitala noastra sigura in care traim. Se pare ca suntem in topul celor mai sigure capitale din Europa, in top 5 mai exact.

Ceea ce e bine si nu ma mira. Asa cum scriam si in articolul despre droguri, sper sa nu ma insel, suntem departe de a fi o capitala dezvoltata.

Iar asa cum stim, dezvoltarea aduce cu sine si multe probleme de tipul drogurilor, jafurilor, atacurilor armate si asa mai departe.

La noi se practica furtul de buzunare, tepele date cu telefoanele … etc, mita la parcangii, tepuirea clientilor in Piata Obor si lista poate continua. In fel si chip, cum  nici nu ne imaginam.

Bucurestiul este un oras care ne inspira si aspira

Violentele exista si la noi in capitala. Nu va fie frica! Doar ca ele sunt de cele mai multe ori “in familie”.

Adica la noi se bate “nevasta” (uneori si sotul, dar mai rar) acasa, in familie. Uneori se mai bate si pe strada sau in public, dar doar cand esti foarte nervos si nu mai poti astepta pana acasa.

Ca nu e frumos sa te stie toata lumea ca esti bataus. O bati si tu cu usa-nchisa si geamurile “pe oscilo” sau “rabatate”.

Vestea buna este totusi ca la noi in capitala nu exista violenta. Doar la protestele pasnice se mai gazeaza cetatenii de catre jandarmi.

Dar in rest, toate bune si frumoase in una din cele mai sigure capitale din Europa. Sa moara capra vecinului de ciuda, nu alta!