Carne de pui obtinuta in laborator, anul acesta este posibil!

In curand vom putea consuma carne de pui produsa in laborator, sa zicem asa. In scurt timp vegetarienii vor putea consuma carne de pui fara sa mai invoce motivul “uciderea animalelor”.

SuperMeat este o companie din Israel care si-a declarat de ceva timp intentia de a crea carne de pui din celule extrase din puii vii.

Se pare ca acestia sunt tot mai aproape de a-si atinge visul. Au incheiat un parteneriat cu cea mai mare ferma de pasari din Europa (PWH) si au primit o finantare de 3 milioane de dolari.

Carne obtinuta din celule vii de la animale

Intregul proiect implica numerosi specialisti din diferite domenii (ingineri, farmacisti, savanti, chiar si bucatari). Nu se doreste distrugerea industriei carnii, ci o transformare a acesteia. In mai bine, este speranta comuna.

Daca vor reusi sa duca la bun sfarsit acest proiect, vor fi reduse emisiile de gaze cu efect de sera, utilizarea apei si chiar si a terenurilor. In plus, animalele (adica pasarile) nu vor mai fi crescute doar pentru a fi omorate.

Viitorul suna bine, as putea spune. Anul 2018 incepe in forta, cel putin in acest domeniu. Poate avem noroc si carnea obtinuta din celule de la puii vii va fi chiar mai sanatoasa decat cea din prezent.

Ce se va intampla in 2018

S-ar putea sa scapam de antibioticele in exces, de hormoni si toate substantele care in prezent se gasesc in abundenta in carnea de pasare. Substante care ne pun in pericol sanatatea.

Cu toate ca mai este pana cand proiectul va “prinde viata”, sunt foarte curios cum va fi acest tip de carne. Oare vor reusi sa extinda si sa “creasca” orice tip de carne? Adica si de porc, vita sau peste?

Cat de departe va ajunge stiinta/tehnologia, vom afla impreuna zi de zi, anul acesta. Sa nu uitam ca Sophia, primul robot din lume care a primit cetatenie, isi doreste o familie.

sursa imaginii: http://bit.ly/2CvRBfX