Cat de des ar trebui sa ne schimbam masina? Ce ziceti?!

S-a stricat “Skoduta”. Si am realizat ceva ce speram sa nu realizez in curand, si anume: trebuie sa-mi schimb masina.

In tarile dezvoltate masinile se schimba la cativa ani, in functie de posibilitati. Cumperi masina noua, cativa ani ai reviziile gratuite.

Apoi o vinzi si iti iei alta noua. Unii au tot felul de contracte cu firmele de leasing, altii cu firmele la care lucreaza. Indiferent de situatie, cu totii se descurca.

Noi, romanii, asteptam sa cumparam masini “uzate” sau “la mana a doua”. Ne multumim si cu alea.

Tot mai des observ ca cei tineri incep sa-si achizitioneze masini noi. Prin credite sau cu banii jos, tot in functie de posibilitati/preferinte. Cu mai putine optiuni sau setari, dar sa fie masina noua.

Cand mi-am luat masina …

Eu inca nu am ajuns la acest nivel, sa-mi permit masina noua. Pentru ca nu-mi place sa ma multumesc cu putine setari.

Vreau si cutie automata si cat mai multe optiuni si piele daca se poate. Perdelutele sunt de asemea un “must-have”. De ce?! Pentru ca imi doresc sa calatoresc in siguranta si sa am confort.

In 2015 mi-am cumparat Skoda Superb, model din 2009, cu 96 mii km in bord. Din Germania. Am cautat cateva luni, am luat avionul si am cumparat masina.

De ce prefer sa cumpar asa? Pentru ca am incredere in faptul ca acolo schimburile/reparatiile se fac la reprezentanta, drumurile sunt altele, iar kilometrii sunt reali.

Multumit de alegerea facuta

Am avut multe masini cumparate de la noi din tara si … mi-a ajuns. Chiar si schimburile de ulei la noi in tara la reprezentanta sunt dubioase, de cele mai multe ori.

Pana anul asta nu am investit bani in masina. In cei 4 ani si cateva luni am facut doar schimburile de filtre si de ulei.

Are deja peste 200 de mii de km si saptamana trecuta a “cedat” pentru prima data. Fara nicio eroare de bord, nu a mai pornit. Era stricata o clapeta la EGR, care a trebuit inlocuita.

Dar mi-a dat de gandit aceasta interventie. Daca imi doresc sa nu incep sa investesc bani in masina, ar trebui sa o schimb. Voi cat de des va schimbati masina?