Cat de important este tatal pentru sanatatea nou nascutului?

Daca pana acum se considera ca doar mama este importanta pentru a duce cu bine pana la final sarcina, de acum inainte se considera si tatal important.

Ce s-a observat? Se pare ca in ultimii ani tot mai multe sarcini problematice ar putea fi corelate si cu varsta tatalui.

Pentru ca, asa cum am observat si in tara noastra, a crescut varsta la care un cuplu devine parinte. A crescut foarte mult in ultimii ani, mai ales in mediul urban si in clasa intelectuala.

Cum afecteaza varsta tatalui sanatatea nou nascutului?

Alegem sa ne punem pe primul loc studiile, apoi profesia. Ne dorim sa avem un copil atunci cand avem o oarecare stabilitate financiara.

Si ajungem sa realizam ca am trecut deja de mult timp de 30 de ani, perioada in care parintii nostri deja aveau copiii la scoala.

Se stie ca o femeie care are deja peste 35 de ani trebuie sa aiba o grija sporita in timpul sarcinii. Pentru ca pe masura ce imbatranim corpul nostru nu mai functioneaza la fel de bine.

Noi studii pe care le-am gasit in Science Daily scot in evidenta faptul ca si varsta inaintata a tatalui poate duce la riscuri in momentul nasterii.

Ce s-a observat? O greutate mai mica a copilului sau convulsii.

Si tatal este important …

In zilele noastre 10% din copii au tati care au peste 40 de ani, in timp ce in urma cu 40 de ani acest procent era de doar 4%. A crescut considerabil.

La fel ca si in cazul mamei, varsta tatalui peste 35 de ani poate sa fie deja problematica. Peste 45 de ani deja creste riscul de nastere prematura cu 14%, iar peste 50 de ani cu 28%.

Ar trebuie sa acordam o importanta acestui aspect, daca ne dorim sa avem un copil (sau mai multi). Dar si daca vrem sa fie sanatosi.

Pana la urma, este important sa facem toate lucrurile la timpul lor. Asa cum ne ziceau si batranii si asa cum poate si corpul nostru.

Chiar si psihicul va fi afectat de un copil pentru care nu mai avem rabdarea necesara.