Cat de importanti sunt cainii pentru viata noastra de zi cu zi?!

Cainii sunt importanti pentru viata noastra. Si spun asta dupa ce m-am incadrat multi ani in categoria celor care nu si-au dorit un animal de companie in casa. Din contra!

Am crescut la fel ca si majoritatea romanilor cu ideea ca trebuie sa ai cainele in curte, poate chiar legat. Asa am vazut la bunicii si strabunicii nostri.

Apoi cainele a aparut in casele oamenilor, dar de regula acestia erau “orasenii sariti de pe fix”. Treptat treptat au aparut mai multi caini, apoi pisici.

Cainii sunt importanti pentru viata oamenilor

Si incet-incet, oamenii s-au inconjurat de animale de companie. Nu sunt sigur, dar cred ca, prima data omul a domesticit cainele. E posibil sa ma insel, nu am cautat sa verific. Daca stiti voi altceva, va rog sa ma corectati.

Prima data cand o cunostinta a ales sa traiasca in casa alaturi de un caine, am zis ca poate indrageste foarte mult aceste animale.

Apoi cand am realizat ca tot mai multi oameni pe care-i consideram “normali” au caini in casa, am inceput sa realizez ca poate e normalitate.

De la asta si pana sa dorm eu in pat cu un caine, a fost o diferenta de doar cativa ani.

Alege sa fii fericit

Am avut norocul sa imi aleg partenera de viata tocmai o persoana care iubeste cainii. Dupa vreo 6 ani in care si-a tot dorit, am zis “de ce nu”. Pana la urma se si lasase de fumat.

La inceput am fost ferm pe pozitii: cainele doarme in patul lui. Si asa a fost. O scurta perioada.

Cand incepe sa creasca si sa fie din ce in ce mai adorabil. Cand ajunge sa te cunoasca atat de bine, incat uneori te speria. Sau atunci cand regasesti franturi din caracterul tau in modul lui de a reactiona.

Dupa ce ai in casa un caine, uiti ca in urma cu putini ani ai fost impotriva animalelor in casa.