Cat de poluata este Marea Neagra si cine este Avram Iancu?

In cazul in care erati ingrijorati ca noi, romanii, nu suntem in topul niciunui clasament european, de acum puteti sa stati linistiti.

Marea Neagra a fost desemnata (de catre o echipa de oameni de stiinta din Statele Unite ale Americii) ca fiind cea mai poluata din Europa. In apele celebrei noastre mari cantitatea de plastic este de doua ori mai mare, in comparatie cu alte zone.

Cum afecteaza poluarea cu plastic viata subacvatica

Informativ: intr-o zona intre oceanele Pacific si Indian se “construieste” un nou continent, din pacate unul de plastic.

Conform ONU, in fiecare an in oceanele si marile din intreaga lume ajung 13 milioane de tone de plastic, fapt ce influenteaza negativ viata subacvatica (in prezent raportul de pesti/plastic este de 5 la 1, dar in urmatorii 20-30 de ani ar putea sa fie invers, ceea ce e ingrijorator).

Chiar si calitatea sarii extrasa din mare este influentata, gasindu-se microfibre de plastic in diferite tipuri de sare de mare extrasa din China, SUA si Europa.

Un alt eveniment, de aceasta data pozitiv, reuseste sa faca cunoscuta tara noastra la nivel european.

Un roman stabileste un nou record mondial

Avram Iancu este un bibliotecar in varsta de 41 ani, din orasul Petrosani (judetul Hunedoara), care a ajuns sa intre in cartea recordurilor pentru performanta sa (nu este singura de acest gen).

Romanul a inotat pe toata lungimea Dunarii (de la izvoare din orasul Donaueschingen si pana la Marea Neagra in orasul Sulina), reusind sa stabileasca un nou record mondial.

Acesta a inotat timp de 89 de zile, fara costum de neopren – doar in slip si cu casca pe cap, strabatand 2860 kilometri.

Ar trebui sa-l intrebam pe Avram Iancu cat de mult plastic a observat in timpul calatoriei lui prin apele Dunarii.

Poluarea cu plastic a apei Marii Negre va afecta si calitatea vietii romanilor, in timp. Sunt curios care vor fi masurile luate de catre specialisti si autoritati.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wAsCE8