Cateva frustrari din viata romanilor. Mai mult din viata mea!

Citesc multe articole despre diverse frustrari ale romanilor, justificate majoritatea. Astfel am gasit tot mai des nemultumirea de a avea actele de identitate asupra noastra.

Asa este. Nu e deloc placut sa fii nevoit sa porti tot timpul buletinul, permisul, cand in mod normal ai putea fi identificat pe baza CNP-ului cu usurinta.

Adica daca te opreste domnul politist, poate verifica usor in baza de date daca ai permis si e valid, daca e pentru autovehiculul pe care il conduci si asa mai departe.

Dar sunt si situatii in care baza de date nu le functioneaza corect si consider normal sa aiba posibilitatea sa te identifice.

Frustrari din viata romanilor

Sunt mult mai multe institutii si stuatii care sunt mai complicate si care necesita chiar timp si munca inutila.

Ca si bolnav cronic, sistemul de sanatate functioneaza infect. Pentru orice trebuie sa folosim cardul de sanatate.

Tratamentul meu trebuie scos lunar din spitalul la care merg, acelasi spital de 7 ani. Deci in mod normal ti-ai imagina ca ma au in baza de date.

Cu toate astea, in fiecare luna trebuie sa merg la medicul de familie, care sa-mi dea o trimitere spre spitalul meu. Trimiterea e valabila un anumit numar de zile, nu prea multe.

Simplificarile ar fi utile

Apoi merg la spital ca imi fac internare, folosind cardul de sanatate. Dupa trebuie sa merg de la doctor la secretariat, apoi iar la doctor, la farmacie si dupa la ghiseu ca sa-mi fac externarea.

Pierd cel putin jumatate de zi doar ca sa-mi iau tratamentul – o parte din el. Pentru cealalta parte imi face doctorul de familie o reteta pe care o voi scoate de la o farmacie.

Si asta nu e tot. O data la 6 luni tratamentul pe care il fac trebuie avizat de o comisie. Iar pentru asta … e alta distractie. Alte institutii ale statului, alte acte, copii si dosare.

Parca purtarea permisului asupra noastra cand conducem pare un fleac, nu-i asa?!