Cateva impresii despre Israel, cum e viata in aceasta tara?!

Nu tin minte cat am scris pe blog despre aventura mea de cateva zile in Israel de acum cativa ani (vreo sapte).

Cert este ca de atunci ma gandesc mereu cum ar fi sa locuiesti intr-o astfel de tara.

Generalitati despre aceasta tara

Am plecat si eu spre “Tara Sfanta” cu o multime de idei preconcepute. Cu toate astea, am reusit sa raman placut impresionat.

Ideal ar fi sa vedeti Israelul prin ochii celor care locuiesc acolo. Desi este cam greu asta. Am avut norocul sa merg in casele lor si sa le inteleg ceva mai bine viata.

Sa traiesti intr-o tara in care amenintarea unei bombe sta deasupra capului poate fi inspaimantator. Mai ales pentru un turist, asa ca si mine.

Inca din primele secunde in aeroport iti dai seama ca stau bine la capitolul siguranta. Nu prea treci cu usurinta de securitate daca ai privirea speriata, ratacita sau aeriana. Au cateva cursuri de psihologie.

Este foarte interesanta viata lor. Ne aflam in una din cele mai bogate si puternice tari din lume, cu toate ca are un trecut recent si oarecum incarcat de “lupte”.

Mancarea este mai mult decat buna, traditiile sunt oarecum interesante, dezvoltarea este la limitele superioare.

In case au o camera speciala, un fel de buncar, care este pentru atacuri. De regula sunt informati atunci cand vreo bomba le “tranziteaza” orasul.

Acolo se retrag pentru siguranta. Cu toate ca se bombardeaza regulat, nu sunt pierderi de vieti omenesti. Sau cel putin nu asa cum ne-am imagina noi.

Cateva impresii despre Israel

Localnicii sunt degajati, relaxati, fara niciun stres in aceasta privinta.

Ce am aflat interesant?

Conduc masini cu motoare mici pentru ca taxele sunt exorbitante.

Daca vrei sa-ti dedici viata credintei si religiei esti platit de stat sa faci doar asta. Adica sa te rogi.

Nu se stie cu siguranta care dintre cele 2 morminte a fost cel al lui Iisus. Se presupune doar.

Ziua de odihna este doar pentru odihna. Atunci nu se face nimic. Nu gatesti, nu speli, nu aprinzi nici macar becul. Lifturile merg singure, etaj cu etaj, nu ai voie sa apesi butonul.

Interesant, nu-i asa?!