Cateva informatii interesante despre animale. Pentru ca merita!

Astazi cate ceva despre animale. Aceste interesante creaturi care ne ajuta sa intelegem mai multe despre evolutie.

M. are o zicala preferata, este ceva de genul: “in cazul in care cainele meu nu te place, ma voi gandi de doua ori daca merita sa te plac eu”. Cred ca a reinterpretat ea, nu e chiar asa, dar ati inteles ideea.

Cu siguranta despre faptul ca animalele de companie ne schimba viata in bine nu mai are rost sa discutam. Ar avea rost in cazul in care am putea schimba mentalitati, dar nu cred ca e cazul.

Asa ca, azi vreau sa scriu despre o specie care a disparut si apoi a reaparut. Pare de domeniul stiintifico-fantastic, nu-i asa?! Ei bine, nu e!

Curiozitati

Este vorba despre o specie de pasari, Carstelul cu gat alb, care a disparut in urma cu 136 de mii de ani.

Specia a reaparut gratie unui proces pe care biologii il numesc evolutie iterativa. Din cate inteleg exista posibilitatea ca dintr-un stramos comun sa evolueze aceasi specie (sau una similara) in perioade de timp diferite.

Adica separate unele de altele, aceasi specie poate sa reapara altundeva in lume si la mii de ani distanta.

Si mai interesant la aceasta pasare este ca specia initiala care a disparut nu putea sa zboare. Actuala specie, cea care a evoluat iterativ este la fel, incapabila de zbor. Wow!

Cat mai multe despre animale

O alta stire interesanta, de aceasta data despre Beluga. Nu bautura, ci balena alba sau delfinul alb cum i se mai spune.

Asadar, o beluga a fost filmata scotand din apa un telefon mobil si “oferindu-l” unor oameni. Nu se stie exact insa daca videoclipul devenit viral nu a fost editat.

Tot o balena alba a fost gasita in zona Norvegiei purtand un ham. Probabil ati citi si voi numeroasele semne de intrebare ridicate in jurul acelui eveniment.

Era o beluga trimisa de rusi sa spioneze? Sau sa poarte arme? Cine stie.