Cateva informatii utile despre animale: acte de canibalism

Viata la tara te invata multe despre animale. Consider ca atunci cand educi sau formezi caracterul unui copil, ar trebui sa-l inveti cate ceva si despre viata din jurul nostru.

In acest fel il ajuti sa aiba o educatie completa. Cel putin asta este parerea mea.

Cu siguranta il poti invata si oferindu-i educatie virtuala, dar parca totusi interactiunile reale sunt ceva mai “elocvente”.

Animalele ne invata multe, ne ajuta sa intelegem o parte din trecutul omenirii. Cele pe care omul le-a domesticit au ajuns sa ne fie si prieteni devotati, pe viata.

Ceva totusi inca ma inspaimanta. Si anume, canibalismul. Despre cel uman nici nu vreau sa scriu, pentru ca ma ingrozeste.

Cateva specii de animale care ajung la acte de canibalism

Canibalismul animalelor este ceva ce nu am putut intelege vreodata. Inteleg ca exista, insa ma sperie.

Te gandeai la faptul ca multe animale ierbivore ar putea ajunge la canibalism? Nu prea, nu-i asa?! Ei bine, se ajunge in anumite situatii si contexte.

Porcii, gainile, ratele, iepurii, hamsterii. Sunt cateva dintre animalele care apar de multe ori in gospodariile oamenilor si care ajung la canibalism.

La fel si o anumita specie de veverita (veverita rosie americana), gargaritele, ariciul african pigmeu, salamandrele tigru, cainii de preerie.

Interesant. Dar oare ce le determina sa ajunga la asa ceva? Unele dintre aceste animale sacrificandu-si proprii pui, ouale sau chiar familia.

Ce le determina?

De regula instinctul de supravietuire ii determina sa apeleze la acte de canibalism. Dereglarile hormonale, privarea de libertate.

Pentru a scapa de competitie, cand sunt prea multi indivizi – adica atunci cand traiesc in spatii aglomerate.

Cand le lipseste alimentatia sau aerul, cand li se schimba mediul. Dar si atunci cand se simt amenintati, speriati sau stresati.

Acestia ar fi factorii principali care ajung sa “dicteze” canibalismul in randul acestor animale. Ne sperie acest gand, dar este bine sa stim exact la ce sa ne asteptam.

Doar in acest fel putem cunoaste lumea din jurul nostru, cu bune si rele.