Cateva lucruri bune pentru soferii consumatori de alcool

Se mai intampla si lucruri bune. Chiar si la noi in tara.

Nu o sa scriu acum despre faptul ca un telescop din Canada a detectat impulsuri radio rapide. Ma depaseste acest subiect si oricat de interesant si important ar fi, nu cred ca sunt in masura sa-l “disec”.

Despre acest subiect vreau sa scriu doar atat. Sunt convins ca exista viata undeva in acest Univers. Poate mai multe forme de viata, in mai multe Galaxii si pe mai multe planete. Cine stie.

Am fi idioti sa credem ca noi suntem “miezul la gogoasa”. Mai ales cand istoria ridica multe semne de intrebare pe alocuri.

Daca vom ajunge (sau am ajuns dar nu stim) sa comunicam cu aceste forme de viata, o sa aflam in timp. Poate nu generatia mea, dar cele care vor urma cu siguranta.

In cat timp ne iese alcoolul din sange

Astazi voiam sa scriu despre o aplicatie care poate sa-ti spuna in cat timp iti iese alcoolul din sange. Clar, dupa ce il consumi.

A fost relansata dupa ce a fost “pusa la punct”. Nu o sa fac acum reclama companiei de bere si firmei de taxi care a colaborat cu Politia romana pentru realizarea acestui proiect.

Este prea putin important acest aspect, mai ales cand ambele parti au de castigat. Chiar si organul legii are de castigat, evitarea unor posibile viitoare accidente fiind dorita de toata lumea.

Din pacate in tara noastra aceasta inconstienta a conducerii dupa ce ai consumat alcool inca exista. In stadii avansate.

Lucruri bune si mai putin bune

Bunicul lui M., sofer profesionist, povestea cum conducea sute de kilometri sub influenta alcoolului. In acea perioada nu existau legi in acest sens, nici prea multe masini.

Daca-l prindea politistul (sau militianul) beat, il punea sa doarma si de abia dupa il lasa sa-si continue drumul.

Problema este ca in zilele noastre nu ne mai permitem acest risc. Este prea mare traficul si prea prost intregul sistem.

Nu va puneti viata in pericol si pe a celor din jur conducand beti! Nicio aplicatie pana la urma nu este 100% sigura.