Cateva sfaturi pentru a infrunta canicula!

Valul de caldura care s-a “abatut” asupra tarii noastre ne “pune” la grele incercari.

Tot mai multe persoane sunt afectate de temperaturile ridicate, care parca se “incapataneaza” sa ne arate “adevarata” valoare/potenta. Stau si ma intreb, oare cum rezista cei de la Untold?! Din fericire mai au doar ziua de azi!

Ma numar printre cazurile fericite in “lupta” cu temperaturile ridicate, pentru ca nu trebuie sa ma deplasez folosind mijloacele de transport in comun.

Nu stiu daca ati auzit sau citit, dar mai putin de jumatate dintre autobuzele din capitala beneficiaza de aer conditionat. Trist, dar adevarat!

Evitati expunerea prelungita la razele soarelui

Angajatii RATB au oferit weekendul acesta calatorilor apa plata, pe principiul: “Nu esti tu cand e canicula, bea o apa plata!”.

Lasand ironia la o parte, trebuie sa stiti ca aceste calduri ridicate sunt foarte periculoase, chiar si pentru cei mai puternici dintre noi. Nu puteti risca sa vedeti cat de mult rezista corpul.

Incercati sa stati in locuri racoroase, iar daca trebuie neaparat sa iesiti din casa evitati expunerea prelungita la soare. Alegeti sa mergeti pe la umbra.

Optati cu incredere pentru lotiunile de protectie solara (cu un factor cat mai mare), palarii sau sepci, haine deschise la culoare, vaporoase (ideale ar fi tesaturile naturale).

Hidratarea este foarte importanta!

Apa plata trebuie bauta cat mai des (chiar si atunci cand nu ne este sete!), iar alimentele consumate trebuie sa fie sarace in grasimi (gatite sanatos) si cu proprietati racoritoare.

Daca nu aveti aer conditionat in casa, racoriti-va facand un dus cu apa calduta, nu rece! In cazul in care aveti aer conditionat, nu il setati la temperaturi scazute, diferentele mari de temperatura nu sunt recomandate (al meu este setat la temperatura de 27 grade Celsius).

Nu beti bere rece sau alcool pentru ca acestea, la fel ca si bauturile carbogazoase sau cele cu cofeina, contribuie la deshidratare.

Ideea de baza este sa nu ne expunem direct la soare, sa fim imbracati corect, sa ne hidratam, sa evitam efortul prelungit si sa incercam sa ne protejam de efectele nocive ale caniculei.

Va doresc o Duminica racoroasa!

sursa imaginii: http://bit.ly/2vbc46K