Cateva sfaturi pentru o digestie corecta

Ma numar printre cei care stiu ce inseamna problemele cu sistemul digestiv. Am evitat sa scriu despre acest subiect pentru ca fiecare alege sa faca ce vrea cu propria viata.

Cu toate astea, mici sfaturi, generale sau rezultate din experienta mea de viata, nu strica nimanui.

Sistemul digestiv incepe din gura si se termina in anus. Bolile asociate acestuia sunt diverse si complexe.

In mod normal, corpului nostru ii ia de la 24 pana la 72 de ore ca sa finalizeze complet procesul de digestie (adica distrugerea alimentelor in particule mici care ajung ulterior in sange).

Depinde foarte mult de tipul de mancare consumat, de cantitate si de modul in care organele implicate in procesul de digestie functioneaza.

Incerc sa descriu, pe scurt, asa cum inteleg eu, procesul de digestie.

In momentul in care mancarea ajunge in stomac, aceasta se amesteca cu sucurile gastrice, care incep sa o descompuna. Apoi ajunge in intestinul subtire unde asupra mancarii actioneaza sucurile digestive, enzimele si bila din ficat si pancreas, ca mai apoi sa ajunga in intestinul gros.

Daca nu avem probleme de sanatate si daca mancam corect, intregul proces ar trebui sa dureze intre 6 si 8 ore. In intestinul gros alimentele pot ramane si mai mult de 12 ore.

Exista diferite tipuri de alimente pentru care corpul nostru are nevoie de mai mult timp pentru digestie (cum ar fi mancarea grasa sau bogata in proteine).

Ideal ar fi sa avem o dieta echilibrata!

Recomandare mea, pentru a evita problemele de sanatate si in special cele digestive, este sa incercati sa aveti o dieta echilibrata.

Asta inseamna sa nu excludeti niciun aliment din dieta zilnica, sa mancati in cantitati mici, des, sa va hidratati corect.

Incercati sa mancati cat mai sanatos, sa gatiti voi alimentele, sa evitati prajelile si mancarurile prea grase, mancarea de tip fast food, bauturile carbogazoase (sucurile in general) si tot ce inseamna mancare procesata.

Pana la urma, suntem ceea ce consumam (din toate punctele de vedere).

sursa imaginii: http://bit.ly/2yOf7GG