Cateva sfaturi si recomandari despre mancare! De la mine!

Zilnic aruncam 350 grame de mancare. Iar dupa un calcul simplu, intr-un an, aruncam aproape 130 de kilograme de mancare. Ceea ce e foarte mult.

In topul european, tara noastra ocupa pozitia a noua. Din pacate, este destul de mult. Daca ne raportam si la nivelul de trai scazut al romanilor, in comparatie cu celelalte tari din varful clasamentului.

Consider ca lipsa educatiei in acest domeniu este principala problema. Cel putin in tara noastra.

Cu toate ca in ultimii ani au aparut tot mai multi nutritionisti, antrenori si asa mai departe, romanii inca nu stiu ce ar trebui sa aiba in bucatarie si ce sa consume.

Acest lucru se observa nu doar in cat de multa mancare aruncam zilnic, ci si in modul in care aratam.

Cum trebuie sa alegem ceea ce consumam?

Sa nu ne mire faptul ca aproape jumatate din populatia tarii este obeza si ca problemele de sanatate cauzate de acest lucru au crescut ingrijorator.

Si nu doar in randul categoriei “cu drept de vot”, ci si in randul tinerilor si mult mai rau, al copiilor.

Ce putem face in acest sens? O sa incerc sa sintetizez cateva sfaturi simple, la care m-am gandit.

In primul rand, nu mergeti flamanzi la cumparaturi. Poate parea o prostie, dar de fiecare data cand ajungem flamanzi vom cumpara de pofta.

Ne vom axa pe alimente nesanatoase, vom cumpara mai mult decat avem nevoie.

Invatati sa va cumparati mancare doar pentru cateva zile. Acum nu mai stam la ore distanta de un loc de aprovizionare.

Mai multe recomandari despre si pentru mancare

Avem aproape la orice colt de strada un magazin. Daca vom cumpara doar pentru cateva zile ne va fi mai usor sa estimam cat sa cumparam.

Cand cumparam pentru o saptamana sau mai mult, atunci cu siguranta estimarile noastre nu vor mai fi atat de bune si vom risipi mancarea.

Ganditi-va ce ati vrea sa gatiti in alea 2-3 zile. Daca aveti cate o idee despre meniul zilnic, veti sti ce sa cumparati si nu va abateti de la lista.

Da, respectarea unei liste de cumparaturi ar trebui sa fie sfanta. In acest fel nu vom avea probleme ca am depasit bugetul alocat sau ca am risipit mancarea.

Daca respectati aceste sfaturi simple si intuitive, sunt convins ca veti reusi sa nu mai aruncati mancarea. Si nici banii vostri! In plus, ajutam si planeta!