Cateva sfaturi utile pentru cumparaturi inteligente: partea a doua

Dupa cum scriam zilele trecute, pentru cumparaturi inteligente trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi utile.

In primul rand asigurati-va ca mergeti la cumparaturi cu o lista pre-definita, astfel incat sa stiti ce aveti nevoie sa cumparati.

Apoi tineti cont de specificul fiecarui market, supermarket sau piata. Ceea ce urmeaza sa cumparati poate fi la preturi convenabile intr-un anumit magazin.

Daca ati gasit un pret convenabil pentru un produs pe care il aveti, atunci puteti sa il achizitionati si daca “mai aveti acasa”.

Cateva sfaturi utile pentru cumparaturi

De exemplu daca gasesc kilogramul de detergent Ariel sub 7 lei, imi achizitionez. Chiar daca acasa mai am cateva kilograme. Pentru ca este un pret bun pe care nu il gasesc de fiecare data.

Iar detergentul nu expira asa usor, pot sa il pastrez pentru o perioada lunga. La fel procedez cu toate produsele de curatat si de igiena.

Imi cumpar apa de gura Paradontax la bax, ca sa-mi iasa pretul de 15 lei per bucata, in loc de 20. Chiar daca e o suma mai mare pe care o platesc o data, economisesc 5 lei per bucata. Iar apa de gura se consuma destul de repede, merita investitia.

Alegerile fac diferenta

Fiecare leu pe care il dau in minus ma ajuta sa economisesc din banii mei. Si asta nu inseamna neaparat ca sunt mai bogat, ci ca pot sa-mi iau lucruri mai bune si poate chiar mai multe.

Kaufland a trecut la pungile eco dar s-a gandit ca mai bine suporta clientul costul acestora. Mi se pare corect sa fii eco-friendly si noi incercam sa reciclam cam 80% in momentul de fata.

Dar nu mi se pare corect sa platesc eu faptul ca tu ca si supermarket ai decis asta. Chiar daca noi folosim de peste 5 ani doar pungi din material pentru cumparaturi.

Iar ca sa evit acei banuti in plus pentru fiecare punga folosita pentru legume/fructe, de acum voi merge cu pungile mele. Si prietenos cu mediul inconjurator si cu banii mei.