Cateva sfaturi utile pentru versiunea mea din tinerete

De multe ori ma intreb ce sfaturi as avea pentru versiunea mea de la 20 de ani.

Ce as putea sa-i spun diferit de sfaturile pe care le-am primit de la cei care m-au crescut/educat sau mi-au fost mentori.

De ce ma gandesc la asta? Pentru ca realizez ca de multe ori “aberatiile” pe care le tot auzeam in copilarie si mai apoi adolescenta, nu erau chiar aberatii.

Iar acum, la peste 30 de ani, realizez ca poate mi-ar fi fost mai bine sau mai usor daca le-as fi ascultat atunci.

Cateva sfaturi pentru versiunea tanara a mea

In tinerete ni se pare ca viata este o joaca, ne simtim invincibili. Ne este greu sa credem ca vom ajunge sa depindem de corpul nostru, de cum se simte. Si poate uneori ne intrebam daca am fi putut face ceva altfel.

Ce as fi facut eu diferit, daca as fi avut gandirea de acum?!

Ei bine, as fi pus o importanta mai mare asupra alimentatiei si somnului. As fi incercat sa mananc echilibrat, mi-as fi permis sa am si “scapari”.

Din cand in cand mi-ar fi placut sa fac si miscare, cu toate ca nu am fost pasionat de sporturi, dar as fi acordat o importanta mai mare plimbarilor.

Ce as mai fi putut face?

Mi-as fi permis sa am un hobby si as fi incercat sa ma bucur de el oricand, nu doar in weekend. Consider ca este foarte important sa ne mentinem fericiti la nivel psihic.

As fi dormit! Cu siguranta as fi dormit cele 7-8 ore pe noapte, atat, nu mai mult, nici mai putin!

Apoi as fi incercat sa petrec mai mult timp cu oamenii cu adevarat importanti. Familia si cei la care tin. Timpul trece asa de repede si acum mi-as dori sa-i mai am aproape.

As fi invatat sa fac doar ceea ce-mi doresc, sa nu mai fac atat de multe compromisuri. Pana la urma viata e si asa suficient de dificila!