Ce a presupus evolutia medicinei: aspecte de care nu tinem cont!

Evolutia medicinei a presupus multe experimente. Ca sa putem beneficia de tratamentele care astazi ne salveaza, au existat multi cobai inaintea noastra.

Nu este necunoscut pentru omenire acest aspect. Ceva la ce nu ne-am gandit, este faptul ca nu tot timpul oamenii au avut drepturi.

Multe din experimentele anumitor doctori au fost facute pe “cobai”. Acestia fie nu stiau ca sunt cobai, fie nu si-au dat acordul pentru asta.

Este lesne de inteles faptul ca multi oameni au murit in trecut, pentru ca noua sa ne fie bine in prezent.

Cine erau acesti oameni si ce fel de abuzuri s-au produs impotriva lor? Vom afla in randurile de mai jos.

Nu vreau sa intristez pe nimeni, asa ca exemplele le voi da doar in linii mari.

Cateva persoane afectate de evolutia medicinei, in trecut!

Daca aveti sange rece si vreti sa descoperiti ce facea fiecare medic in parte, atunci aveti la indemana motoarele de cautare pentru asta.

Acestea sunt cateva dintre categoriile sociale care erau vizate de catre medicii dornici de a-si testa revolutionarele tratamente.

Persoanele cu boli mintale, cei din inchisori sau prizonierii, copiii sau adulti aflati in “proprietatea statului”, sclavii.

Care sunt experimentele si ce boli sau remedii au fost descoperite. Vom afla acum!

Celebrul vaccin antigripal, studierea sifilisului si a hepatitei, terapia cu hormoni, instrumentele folosite in ginecologie – cum ar fi dilatatoarele, punctia spinala, sangele artificial.

Trecutul a dictat viitorul, tot timpul!

Testele facute pentru a studia efectele drogurilor sau a socurilor electrice. Acestea au fost folosite de organizatiile secrete pentru a obtine informatii de la prizonieri sau militari.

De multe ori subiectii (sau cobaii) nici nu stiau ca fac parte dintr-un grup experimental. Cu toate ca de cele mai multe ori viata lor a fost pusa in pericol.

Si multi dintre ei au murit, pentru ca multe din aceste experimente erau realizate de catre medici pentru care meseria/stiinta era mai importanta decat umanitatea.

In zilele noastre nu se mai practica asa ceva sau cel putin nu se stie. Daca se practica undeva este cu usile inchise.

Acum pana si experimentele pe animale incep sa se faca la o scara ceva mai mica. Din fericire.