Ce alimente ar trebui sa consumam daca avem lipsa de fier?!

“Fer, cumpar fer!”

O persoana cu deficit “cronic”, sa zic asa, de fier, nu are o viata normala. Nici una usoara.

Sunt multe boli care ne scad destul de mult fierul din organism. La fel cum si anumite medicamente o fac.

Femeile sunt predispuse in a avea aceste probleme, dar nici barbatilor nu le este “necunoscuta” aceasta situatie.

Cum se manifesta lipsa de fier?

Pentru ca ma lupt cu aceasta problema si din cauza bolii si din cauza medicamentelor, stiu ce inseamna sa ai lipsa de fier.

Respiratia la nivel celular, transportul oxigenului in corp, procesele metabolice. Toate sunt dictate de un simplu mineral numit fier.

Stiu ca in ultimii ani este promovata “fuga” de carnea rosie. Dar trebuie sa o luam in considerare atunci cand avem carenta de fier.

Pe langa fier, carnea rosie ne mai ofera si alte minerale de tipul selenium, cupru, zinc, crom. Dozele de vitamine sunt de asemenea importante, vitaminele B12, D, acidul linoleic conjugat – care este o grasime cu rol in arderea grasimilor.

Alimente bogate in fier

Un alt aliment bogat in fier si putin consumat este ficatul. Cel de rata, porc, vita si pui, nu ar trebui neglijate.

Pestele cu carne rosie are de asemenea mult fier. Si fructele de mare ne ajuta in lupta cu lipsa fierului. Chiar daca sunt ceva mai greu accesibile, scumpe si pretentioase, scoicile au un aport ridicat de fier.

Ouale sunt bogate in fier, calciu, vitamine si proteine. Devin un aliat ideal in lupta cu deficitul de fier.

Tofu este laptele de soia coagulat. Este consumat de catre cei care au renuntat la proteinele de origine animala, in mod special de vegetarieni. Este bogat in fier, dar si in proteine vegetale.

Caju, semintele de chia, germenii, toate plantele cu frunze verzi. Sunt alimente bogate in fier care nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

Cu putina grija, atentie, reusim sa scapam de problemele de sanatate doar prin alegerea unei alimentatii sanatoase, diversificate.

sursa imaginii: https://bit.ly/2JfTyo5