Ce cafea trebuie sa consumam si cum!

Cafeaua nu trebuie bauta chiar oricum, oricand si de catre oricine. Pentru a cunoaste ce inseamna o cafea buna si cum trebuie bauta aceasta, trebuie sa ai langa tine persoane capabile sa-ti explice in cele mai mici detalii.

In tara noastra cea mai consumata cafea este “lunga cu lapte”; chiar daca e una dintre cele mai nesanatoase si departe de ideea unei cafele extraordinare.

Ce cafea trebuie sa consumam pentru a simti gustul real?

Peste tot in lume, consumatorii adevarati de cafea vor bea un “deget” de cafea sau cum italienii au denumit-o, un esspresso ( care in linii mari inseamna “facut pe loc” ).

Cafeaua trebuie sa fie de calitate si sa fie preparata sub presiune, chiar inainte de a fi consumata. In acest fel vom simti aroma reala a cafelei (clatiti-va bine gura cu apa inainte de a gusta cafeaua) si vom primi doza de energie necesara.

Daca vreti sa intelegeti ce inseamna cu adevarat o cafea de calitate va recomand sa incercati capsule Lavazza, alegeti orice sortiment doriti, in functie de propriile preferinte. Aceste capsule contin cafea macinata (nu sunt adaugate arome) si iti ofera exact tipul de cafea dorit: mai cremoasa, revigoranta, delicata, densa, mai aromata, mai dulce sau mai amara.

Totul depinde de tipul boabelor de cafea si de metoda de preparare a acestora.

Exista si cafea foarte scumpa, care este obtinuta doar in anumite zone de pe Pamant (Indonezia daca nu ma insel) si care este culeasa din fecalele unor maimute (marsupiale) dupa ce acestea au consumat-o si apoi eliminat-o.

Cantitatea nu este neaparat egala cu calitatea

Dar pentru ca se obtine destul de greu si in cantitati limitate, o ceasca dintr-o astfel de cafea poate ajunge si la 100 de dolari.

Spre fericirea noastra, noi nu ne incadram in aceasta categorie de oameni si nici nu bem aceasta “shitty coffee” (asa mai este numita).

Pentru noi, cei care vrem sa bem o cafea foarte buna, calitativa, o cafea care sa ne incante simturile, exista de mai bine de 100 de ani brandul creat de celebrul vizionar Luigi Lavazza (fondat in anul 1895 in orasul Turin).

Nu trebuie sa uitati, cantitatea nu inseamna de cele mai multe ori si calitate. Dupa cum bine stim si celebra expresie “Esentele tari se tin in sticlute mici”.

sursa imaginii: http://bit.ly/2xkFByp