Ce faci cand iti cade parul?

Pentru fiecare persoana parul este important, nu degeaba ii mai spunem si “podoaba capilara”.

Auzim inca din copilarie ca trebuie sa avem grija de parul nostru, ca trebuie sa il avem ingrijit. Este o componenta importanta a aspectului nostru fizic, de care vom avea grija tot restul vietii (uneori viata lui nu va coincide si cu viata noastra – dar asta e alta poveste).

Sunt multi factori care contribuie la caderea parului. Am cunoscut si am auzit numeroase persoane care au probleme foarte grave din cauza faptului ca parul le cade in exces si le afecteaza viata sociala.

Cauzele care duc la caderea parului

Multe dintre cauzele care contribuie la caderea excesiva a parului sunt date de diferite probleme pe care le are individul in parte. Fie o trauma, fie prea mult stres, fie o mostenire genetica, fie un dezechilibru hormonal, anumite medicamente, boli sau chiar o alimentatie precara.

Cand eram in liceu, m-am confruntat si eu cu caderea excesiva a parului si nu a fost deloc placut.

In acea perioada nu exista un anumit tratament pentru regenerarea parului barbati, motiv pentru care am fost nevoit sa apelez la metode “din popor”.

Descoperisem un gel pentru par care iti ajuta freza “sa reziste, sa reziste, sa reziste”. Eram fascinat de faptul ca azi ma dadeam cu gel, imi statea freza toata ziua, dormeam si a doua zi parul era ca si in prima zi.

Nu m-am gandit ca miraculosul gel este atat de puternic, incat va lua cu el si mare parte din podoaba mea capilara. Si astfel, dupa cateva saptamani, am descoperit ca aveam portiuni sub forma unei linii in care nu mai aveam deloc par. Si erau destul de multe!

Cand gelul este mai puternic decat parul!

Dupa ce a trecut perioada de panica, cand esti adolescent nu dureaza atat de mult pentru ca esti “nemuritor” (de ce nu), am apelat la sfatul unei bunici.

Am cules urzici, am facut un ceai concentrat si imi tamponam parul cu acel ceai in fiecare zi.

Renuntarea la gel si spalarea cu acea “lotiune magica” mi-au ajutat scalpul si parul a inceput sa creasca.

In zilele noastre, exista mai multe produse care ne pot ajuta atunci cand avem probleme cu caderea parului. Laboratoarele Rekze ne pun la dispozitie sampoane, balsamuri, seruri, chiar si servetele umede care ne ajuta sa avem un scalp mai sanatos si mai frumos.

Folosind aceste produse inovative reusim ceea ce nu era posibil in urma cu multi ani, sa oprim caderea parului si chiar sa stimulam cresterea acestuia.

sursa imaginii