Ce putem face ca sa fim fericiti? Cum luptam cu demonii nostri?

Tot ce ne dorim in viata este sa fim fericiti. Si este destul de greu. Mai ales atunci cand trebuie sa duci zilnic lupte cu demonii tai.

Nu ati ajuns si voi la aceasta concluzie? Va este si voua greu sa mergeti uneori mai departe?!

Suntem rezultatul unui cumul de factori. Fiecare experienta si emotie lasa un puternic impact asupra noastra.

Conteaza mult si mostenirea “genetica”, modul in care gandim si reactionam. Insa educatia isi “spune cuvantul”.

Suntem ceea ce suntem

Iar prin educatie nu ma refer la ceea ce inveti neaparat la scoala. De multe ori ceea ce patesti in drum spre scoala sau in pauze poate sa-ti influenteze viata mai mult.

Parintele, profesorul, ar trebui sa fie un fel de ghid al nostru prin viata. Iar de cele mai multe ori copiii din jur sunt adevaratele provocari, jaloanele.

Ma gandeam acum de ce facem copii. Pentru ca in acest fel putem avea versiuni in miniatura ale noastre?

Suntem atat de egoisti incat ne dorim sa vedem cat mai multe exemplare de-ale noastre prin lume? Nu putem accepta ideea ca vom muri candva si nu lasam nimic in urma noastra?

Putem alege sa fim fericiti

Daca stam bine sa ne gandim asa este.

De ce ai vrea sa faci un copil daca sti ca nu ii poti asigura un viitor exceptional. Pentru ca cei din jur asta fac. Nu au cum sa le ofere un viitor de exceptie, dar spera ca vor reusi cat de cat ceva.

Apoi te gandesti ca va creste si cand nu vei mai avea putere va avea grija de tine. Din nou un act de egoism. Pentru ca stii ca in felul acesta ii vei face lui viata mai grea.

Ultima etapa, moartea. Presupune ca el va suferi dupa tine. Dar tu, vei ramane multi ani in memoria lor, a familiei. Si uite asa, inca un act masiv de egoism.