Ce s-a intamplat cat am lipsit

A venit toamna! Am aparut si eu pe blog la fel ca si ciupercile, dupa ploaie. Am lipsit pentru ca am fost plecat si pentru ca nu am alocat timp scrisului.

Ce s-a intamplat intre timp? Multe si in acelasi timp putine.

Am scapat, cel putin momentan, de caldura sufocanta. Acum ne putem bucura de impresia de aer curat, noi astia din capitala mult prea poluata.

Am fost intr-o scurta vacanta in Ardeal. Am vizitat o statiune care mai are inca putina viata in ea, Moneasa. A fost o zi frumoasa in care ne-am relaxat si plimbat. Am mers si in localitatea Savarsin sa vedem castelul de acolo. Din pacate era in renovari si nu am putut sa-l admiram decat de pe trotuar. Pare destul de frumos si impunator.

Informativ: alegeti drumul de la Gurahont spre Savarsin pentru ca a fost asfaltat si va ofera o experienta de genul mini-Transfagarasan.

harta

sursa imaginii: google.ro/maps

Daca tot eram in Savarsin am decis sa mergem si pana in Timisoara sa ne vedem cu prietenii de acolo. Din Savarsin pana in Faget drumul a fost destul de rau, dar dupa am beneficiat de o portiune din autostrada A1 si in circa o ora jumate eram ajunsi.

Mi-a placut cum au reamenajat o parte din centrul istoric si cred ca pana in anul 2021 cand Timisoara va deveni Capitala Culturala Europeana se vor mai face foarte multe.

Ne-am reintors in capitala si ne-am bucurat de nebunia iscata cu noul iPhone 7. Toata lumea il vrea acum si la un pret cat mai mic, lucru imposibil.

iphone7

sursa imaginii: apple.com

Pentru ca toti cunoscutii imi cunosc preferintele in materie de telefoane inteligente, o sa va impartasesc si eu ce imi place si ce nu la noul “septar”.

Pro iPnone7:

– rezistenta la apa (cea la praf nu e atat de importanta pentru mine);
– noua culoare: negru mat;
– difuzoarele stereo;
– faptul ca modelul de baza are 32 Gb si ca exista si cel de 256 Gb;
– camera frontala de 7 Mp;
– faptul ca luminozitatea e mai buna: o sa vad mai bine pe timp de zi (cand e soare).

Contra iPhone 7:

– faptul ca nu mai au jack-ul audio (pentru casti);
– probabil o sa-mi ia o perioada sa ma obisnuiesc cu butonul 3D touch.

Urmeaza sa-mi reinnoiesc abonamentul (acum am iPhone 6) si o sa vreau sa achizitionez “septarul”. Pentru mine un pret rezonabil ar fi pana in 2000 lei pentru abonamentul pe care il am in prezent. Sunt sigur ca ma voi putea negocia cu cei de la Orange, doar ca trebuie sa mai am “nitica” rabdare sa treaca nebunia.

sursa imaginii: quotesgram.com